Hoe heten cakepannen?

Cupcake Pans of Mini Cake Pans · 6.Typisch vierkante, rechthoekige of ronde, traditionele cakepannen zijn de standaardkeuze voor het bakken van veel verschillende soorten cakes. Hoewel traditionele cakepannen in verschillende maten verkrijgbaar zijn, hebben ze allemaal hoge, rechte zijkanten en platte bodems, wat taarten oplevert die je kunt torteren of trimmen om waterpas te maken, en vervolgens in lagen.

Hoe heten cakepannen?

Cupcake Pans of Mini Cake Pans · 6.Typisch vierkante, rechthoekige of ronde, traditionele cakepannen zijn de standaardkeuze voor het bakken van veel verschillende soorten cakes. Hoewel traditionele cakepannen in verschillende maten verkrijgbaar zijn, hebben ze allemaal hoge, rechte zijkanten en platte bodems, wat taarten oplevert die je kunt torteren of trimmen om waterpas te maken, en vervolgens in lagen. Taarten gebakken in traditionele cakevormen zijn ideale doeken voor taartdecorateurs en degenen die leren hoe ze een cake moeten invriezen. Bundt-pannen hebben gaten in hun midden voor het maken van ringvormige cakes.

Deze cakes worden ondersteboven gebakken in de pan en omgedraaid voor verwijdering zodra ze zijn afgekoeld. Als gevolg hiervan hebben Bundt-pannen meestal ofwel koepelvormige bodems om een ronde cake te maken, of hoekige bodems om taarten te maken met ingewikkelde ontwerpen. Het gat in het midden van de pan zorgt er ook voor dat diepe cakes sneller en gelijkmatiger bakken dan standaard ronde cakes van dezelfde grootte. Net als nieuwe taartpannen hebben Bundt-pannen meestal veel hoeken waar je cake aan kan plakken.

Baksprays zijn ideaal voor het coaten van elke hoek van deze unieke pannen, zodat je cake er niet uitkomt met ontbrekende stukjes. Net als traditionele taartpannen hebben taartringen hoge zijkanten die geweldig zijn voor het maken van gelaagde taarten. Taartringen zijn echter bodemloos, waardoor bakkers de ring eenvoudig op en af kunnen schuiven zodra de cake volledig is afgekoeld. Taartringen zijn de voorloper van de springvorm, maar ze zijn niet verouderd.

Taartringen blijven de beste keuze voor taarten met extreem natte ingrediënten. Als alternatief kunnen taartringen worden gebruikt als koekjessnijder om vormen uit bladcakes te snijden. Ze zijn gemaakt van dun metaal en kunnen door de gekoelde cake snijden om een nette rand te creëren voor ingewikkelde gebakjes en snoep. Om met een taartring te bakken, leg je het op een cakevorm en vul je de ring met beslag.

Langzaam gieten van je beslag helpt om lekken te voorkomen waar de ring de onderste pan raakt. Angel food cakepannen, ook wel buispannen genoemd, zijn ringvormig en hebben hoge zijkanten die recht of taps toelopend kunnen zijn. Deze pannen zijn meestal gemaakt van twee afzonderlijke stukken die bij het bakken in elkaar passen en gescheiden zijn om uw gekoelde cake gemakkelijk te verwijderen. De middelste buis en onderkant vormen één stuk en de zijkanten van de pan zijn een ander.

Net als bij Bundt-pannen zorgt deze middenbuis voor sneller bakken omdat warmte het binnenste gedeelte van de cake kan omringen. Blad cakepannen zijn ondiepe, rechthoekige pannen met omgekeerde randen. Meestal ongeveer 1 inch diep, kunnen deze pannen worden gebruikt voor het maken van gebak of als basis onder taartringen. Er zijn meerdere opties voor het panformaat van het vel, waardoor ze een veelzijdige optie zijn voor het voeren van groepen van alle groottes.

Jelly roll cakepannen zijn platte pannen met een rand van 1 inch die zijn ontworpen voor bakstudie, dunne cakes die kunnen worden gerold. Het gebruik van perkamentpapier en panliners helpt voorkomen dat gerolde cakes aan de bodem van de pan blijven kleven en helpt bij het walsen. Hoewel ze zijn ontworpen om aan een nichebehoefte te voldoen, zijn jelly roll pannen een veelzijdig hulpmiddel dat een verscheidenheid aan kookbehoeften ondersteunt. Onze focus ligt op uw gemak - bestel 24 uur per dag, 7 dagen per week online vanaf uw laptop, desktop of smartphone.

Onze snelle verzending, lage prijzen en uitstekende klantenservice maken WebstaurantStore de beste keuze om aan al uw behoeften op het gebied van professionele en foodservice te voldoen. Dit heeft alle kenmerken van een rechthoekige pan, behalve dat hij in plaats daarvan uiteraard een gelijkzijdige vorm heeft. Een vierkante staafpan kan handig zijn voor een ondiepe tot middeldiepe bladcake wanneer je een kleiner publiek serveert. Je kunt het ook gebruiken om een gelaagde cake te maken in een andere vorm dan de standaardronde.

U zult waarschijnlijk veel vierkante bakpannen van glas beschikbaar vinden, die naast cakes kunnen worden gebruikt voor bakken voor alle doeleinden, zoals stoofschotels en maïsbrood. Een broodbakvorm is rechthoekig van vorm, maar meestal aan alle kanten kleiner dan een rechthoekige staafvorm, en heeft diepere zijden om de broodvorm van bijna vierkant te benaderen wanneer deze wordt gesneden. Broodpannen werken goed voor een breed scala aan cakesoorten, meestal die met een dichte consistentie, zoals pondcake en vochtig fruit- en groentebrood. De hogere zijden van een broodpan zorgen voor een minder exacte schatting van hoeveel stijgende ruimte je cake nodig heeft.

Een populaire vintage vorm, de meeste koks hebben er een in hun keukens, ofwel voor zichzelf verworven of doorgegeven van een bakmentor. Samen met cakevormen zijn ronde taartpannen de meest populaire vorm en waarschijnlijk wat de meesten van ons zich voorstellen als we denken aan de verjaardagstaarten die mama door de jaren heen voor ons heeft gebakken. Ronde pannen zijn meestal verkrijgbaar in verschillende soorten metaal, wat helpt bij het snel en grondig verwarmen, zodat het midden helemaal wordt gebakken en snel genoeg afkoelt zodat het niet te veel bakt voordat het uit de pan wordt gehaald. Deze eenvoudige, gestroomlijnde vorm is een geweldig canvas voor creatief decoreren.

Bakken in een ronde pan betekent dat je jezelf de moeite bespaart om netjes hoeken te bevriezen. Zelfgemaakte ontwerpen houden het misschien een laag en slechts 1-2 centimeter lang, maar ronde cakepannen worden vaak geleverd in een twee-pack, waardoor je twee lagen tegelijk kunt bakken die je kunt stapelen en bevriezen. Je kunt ook diepere ronde pannen kopen, direct verkrijgbaar in een spervuur van maten en hoogtes, en torte, of horizontaal snijden, je gekoelde cake in zoveel lagen als gewenst. Veel uitgebreide bruidstaarten bevatten de ronde cakevorm en leggen deze op met een paar of veel kleinere taarten, meestal met een houten deuvelstaaf die door het midden loopt voor de architectonische integriteit van de koninklijke, torenhoge structuur.

Voor het bereiden van minicakes voor individueel serveren kan het nodig zijn om talloze ramekins in te vetten, te verwarmen en schoon te maken, of u kunt de handigere muffinvorm gebruiken. Typisch metaal en ongeveer even groot als een standaard rechthoekige pan, maakt een muffinpan gebruik van meerdere cilindrische kopjes, meestal 12, een paar centimeter in diameter. Bakken met en schoonmaken van slechts één pan zorgt voor een eenvoudiger proces en biedt een creatief scala aan opties zoals fruitmuffins, maïsmuffins, cremes brulees of individuele porties vlaai. Vooral bij het bereiden van deze laatste twee, zoek naar een siliconen muffinpan voor veel meer gemak bij het verwijderen van het delicate eindproduct uit de kopjes.

Als je je bakpannen specifiek gebruikt om te bakken, kies dan voor een set van 2 Wilson's cakepannen met antiaanbaklaag. Als je op zoek bent naar een multifunctioneel gereedschap, ga dan voor een set klassieke aluminium plaatpannen van Nordic Ware. Deze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan maten. De „half vel pan meet 12″ x 16" en is een geweldige standaardmaat, hoewel je kleinere maten kunt vinden voor zeer kleine ovens.

Muffins en cupcakes zullen altijd enkele van mijn favoriete dingen zijn om te bakken, dus een muffinpan is een must. Je kunt verschillende lekkernijen bakken in dit type pan, van popovers en cupcakes tot natuurlijk muffins. De meeste cakerecepten kunnen worden aangepast aan een muffinvorm door de baktijd te verkorten, waardoor de pan nog veelzijdiger wordt. Een broodpan is een werkpaard in mijn keuken, omdat het wordt gebruikt voor zowel zoet als hartig bakken.

Ik breng het naar buiten als ik een gehaktbrood bak, maar ik gebruik het veel vaker voor bananenbrood en soortgelijke „snelle broodrecepten”. Deze kunnen natuurlijk ook worden gebruikt voor gistbrood, zodat u gemakkelijk zelfgebakken sandwichbrood kunt maken. Bundt cakes zijn wondercakes met één pan die geen glazuur nodig hebben om er mooi uit te zien als ze worden geserveerd. Deze zware pannen produceren perfecte koffiekoeken en pondcakes, die je voor elke gelegenheid kunt maken en serveren.

Hoewel er veel bundt panontwerpen zijn, blijf je bij een klassiek geklets als je er maar één hoeft te kiezen. Hoewel het op het eerste gezicht lijkt op een bundtpan, worden buispannen voornamelijk gebruikt voor lichtere taarten, zoals engelenvoedsel en chiffon. De meeste buispannen hebben voeten aan de bovenkant omdat deze luchtige cakes ondersteboven moeten worden gekoeld en de voeten ze van het aanrecht houden wanneer de pannen omgekeerd zijn. Ronde taartpannen zijn er in bijna elke maat die je maar kunt bedenken, maar de meest voorkomende zijn 8 ″ en 9 ″.

Ik geef de voorkeur aan de 9 ″ maat omdat de lagen iets sneller bakken. Het is een goed idee om er twee in je arsenaal te hebben, zodat je sneller laagtaarten kunt bakken. Andere speciale taartpannen die herhaaldelijk kunnen worden gebruikt, zijn Bundt Pans, buispannen en springvormpannen. Hoewel ze op het eerste gezicht op een bundt pan lijken, worden buispannen voornamelijk gebruikt voor het bakken van lichtere taarten, zoals engelenvoedsel en chiffon.

De meeste buispannen hebben voeten omdat luchtige cakes ondersteboven moeten afkoelen, en de voeten houden de pan stabiel tegen het aanrecht wanneer ze worden omgekeerd. Wanneer u een bundt pan gebruikt, zorg er dan voor dat u elk hoekje en gaatje bedekt met kookspray met antiaanbaklaag; bepaalde recepten vereisen dat je de pan ook meel, wat de kans vergroot dat de hele cake wordt vrijgegeven wanneer je dat wilt. Ze worden geproduceerd om een semi-knapperige korst te maken met een gelijkmatig gestructureerde kruimel, maar niet alle pannen zijn effectief om dit te doen. Deze vorm begint met een licht uitlopende ronde pan met diepe zijkanten, zodat de onderkant van de cake breder is dan de bovenkant, en voegt een buis in het midden toe om een gat te vormen door het midden van de cake.

Zoiets eenvoudigs als het gebruik van een glazen schaal versus een aluminium pan kan de uitkomst van je cake volledig veranderen. Lees dus verder om erachter te komen hoe het kiezen van de meest geschikte pan voor de goederen die u van plan bent te bakken, zal leiden tot de verbluffende resultaten waar u en uw klanten om schreeuwen. Pondcakes en bundt cakes zijn tweedelige wonderen, cakes die geen glazuur nodig hebben om er mooi uit te zien als ze worden geserveerd. Zelfs een beproefd recept kan worden verpest door in de verkeerde pan te bakken, dus het is belangrijk om de kenmerken te kennen van het type cakevorm dat u van plan bent te gebruiken.

Deze bakpannen cakerringen zullen bruin worden en mogelijk je gebakken goederen sneller verbranden dan normaal, dus let op bij het bakken op donkergekleurde pannen. Een broodpan wordt door veel bakkers beschouwd als allround bakvormen, omdat het kan worden gebruikt voor zowel zoete als hartige lekkernijen. Deze pan kan ook worden gebruikt voor af en toe een partij brownies, die er wat dressiever uitzien als je ze in een ronde pan bakt en ze in partjes snijdt. Er wordt voortdurend een grote verscheidenheid aan bakpannen, taartringen op de markt gebracht, van pannen die uniek gevormde cakes bakken tot pannen die bij uitstek geschikt zijn voor het bakken van een scala aan verschillende soorten gebakken goederen.

.