Hoe noem je een bakvorm die wordt gebruikt voor elegante en speciale taarten?

Hoewel ze op het eerste gezicht op een bundtpan lijken, worden buispannen voornamelijk gebruikt voor het bakken van lichtere taarten, zoals engelenvoedsel en chiffon. De meeste buispannen hebben voeten omdat luchtige cakes ondersteboven moeten afkoelen, en de voeten houden de pan stabiel tegen het aanrecht wanneer ze worden omgekeerd.

Hoe noem je een bakvorm die wordt gebruikt voor elegante en speciale taarten?

Hoewel ze op het eerste gezicht op een bundtpan lijken, worden buispannen voornamelijk gebruikt voor het bakken van lichtere taarten, zoals engelenvoedsel en chiffon. De meeste buispannen hebben voeten omdat luchtige cakes ondersteboven moeten afkoelen, en de voeten houden de pan stabiel tegen het aanrecht wanneer ze worden omgekeerd. Een springvorm is een rond bakvat met een vergrendeling aan de zijkant, waardoor de bodem en zijkanten van de pan uit elkaar gaan. Dit maakt het gemakkelijker om uw gebakken producten te verwijderen en creëert een lange, rechte zijrand voor een elegante presentatie.

Hoewel het op het eerste gezicht lijkt op een bundtpan, worden buispannen voornamelijk gebruikt voor lichtere taarten, zoals engelenvoedsel en chiffon. De meeste buispannen hebben voeten aan de bovenkant omdat deze luchtige cakes ondersteboven moeten worden gekoeld en de voeten ze van het aanrecht houden wanneer de pannen omgekeerd zijn. Ik geef de voorkeur aan zware, antiaanbaklaag gealuminiseerde stalen taartpannen die stevig en licht van kleur zijn. Kies voor het beste resultaat altijd de vorm en grootte die in recepten nodig zijn.

Een cake die prachtig oprijst in een broodvorm, gedraagt zich misschien niet op dezelfde manier in een ronde cakevorm. Naast traditionele taartpannen worden deze Scandinavische pannen ook wel lakenpannen genoemd. Deze worden meestal niet gebruikt voor gelaagde of laagtaarten - maar eerder voor zaken als jelly roll cakes of petit fours. Bundt-pannen zijn essentieel voor bakken.

Hun unieke constructie maakt een beweging mogelijk, zelfs bakken op dichtere taarten, zoals pondcake, en ze hebben meestal een antiaanbaklaag om ervoor te zorgen dat je cake er meteen uit glijdt als het klaar is. Ze creëren ook een prachtig ontwerp dat je niet kunt bereiken met andere soorten pannen zoals een buispan of broodpan. Meestal ongeveer 1 inch diep, kunnen deze pannen worden gebruikt voor het maken van bladcakes of als basis onder taartringen. Met meer hoeken of zijkanten waar de cake aan kan plakken, moeten de meeste nieuwe cakepannen zorgvuldig worden ingevet of met bloem worden bestoven om je cake netjes los te laten.

Door vertrouwd te raken met zowel je recept als de verschillende soorten taartpannen, kun je het perfecte gereedschap voor de klus vinden. Angel food cakepannen, ook wel buispannen genoemd, zijn ringvormig en hebben hoge zijkanten die recht of taps toelopend kunnen zijn. Dit heeft alle kenmerken van een rechthoekige pan, behalve dat hij in plaats daarvan uiteraard een gelijkzijdige vorm heeft. Ik kan geen tijd bedenken dat ik het voor taarten heb gebruikt - maar ja, voor kleine partijen koekjes, een vierkant pannenkoekenproject (bovenop de bakplaat) en met het rek, voor kleine braadstukken en varkenshaas.

In combinatie met bakbekers kunnen deze pannen u helpen verschillende identieke porties te produceren die gemakkelijk loslaten. Vanwege de slechte geleidbaarheid van het materiaal zullen beslag gebakken in siliconen nooit diep bruin worden, een must voor een goed gebakken bundt cake. Deze zware pannen produceren perfecte koffiekoeken en pondcakes, die je voor elke gelegenheid kunt maken en serveren. U wilt ten minste één grote siliconen spatel hebben om op te vouwen en een paar standaardformaat spatel met rechte messen voor het roeren en schrapen van steelbodems.