Hoe noem je een bakvorm die wordt gebruikt voor het bakken van elegante en speciale taarten?

De taartring kan ook worden gebruikt als koekjessnijder om vormen uit lakenkoeken te snijden. Ze zijn gemaakt van dun metaal en kunnen door de gekoelde cake snijden om een nette rand te creëren voor ingewikkelde gebakjes en snoep.

Hoe noem je een bakvorm die wordt gebruikt voor het bakken van elegante en speciale taarten?

De taartring kan ook worden gebruikt als koekjessnijder om vormen uit lakenkoeken te snijden. Ze zijn gemaakt van dun metaal en kunnen door de gekoelde cake snijden om een nette rand te creëren voor ingewikkelde gebakjes en snoep. Om een cake in een taartring te bakken, plaats je de taartring op een cakevorm en vul je de ring vervolgens met beslag. Het langzaam gieten van je beslag helpt om lekken te voorkomen op de punten waar de ring de bodem van de pan raakt.

Als je een cake maakt in een Bundt-pan, ziet deze er op zichzelf prachtig uit zonder dat je mooie ijsjes nodig hebt. Deze pannen zijn rond van vorm, met een gat in het midden en het klassieke golvende patroon waar Bundt-taarten beroemd om zijn. Zware pannen zoals deze zijn geweldig voor pondcakes en koffiekoeken, hoewel je zowat elke soort cake kunt maken die je lekker vindt in deze klassieke decoratieve pannen. Met de muffinvormpan van de speciale vorm cakevorm, een cakeletpan kun je gemakkelijk prachtige individuele taarten bakken in zowat zoveel vormen als je je kunt voorstellen.

De ring is gewoon de gebogen metalen gevelbeplating waarvan de uiteinden gesloten zijn, en de ring wordt op een bakplaat geplaatst om als panbodem te worden gebruikt voordat het beslag wordt ingeschonken. Bundt-cakes hebben de vorm van een cakevorm voor engelenvoedsel en bevatten decoratieve fluting en ontwerpen aan de boven- en zijkanten van de cake in plaats van platte en ronde oppervlakken. Zonder het gewicht van een volle cake om ze naar beneden te trekken wanneer je de pan omdraait voor vrijlating, zullen de kleine geribbelde details iets minder snel verminkt raken zolang je alle gebieden invet. Als je een 3 diepe pan gebruikt EN deze dienovereenkomstig vult, duurt het langer om te bakken dan een pan van 2 diepe die dienovereenkomstig is gevuld.

Een ronde van 9 inch is eigenlijk 25 procent groter, legt Medrich uit en merkt op dat als een recept om een ronde pan van 8 inch vraagt en je in plaats daarvan een ronde pan van 9 inch gebruikt, je een heel dunne cake zult hebben, omdat het 25 procent meer oppervlak moet bedekken. Deze siliconen zijn ovenbestendig en vereist geen voering zoals veel andere cakevormen, maar het licht invetten van de vorm voor het bakken kan sommige recepten ten goede komen. Met meer hoeken of zijkanten waar de cake aan kan plakken, moeten de meeste nieuwe cakepannen zorgvuldig worden ingevet of met bloem worden bestoven om je cake netjes los te laten. Er wordt voortdurend een grote verscheidenheid aan cakerringen voor bakpannen op de markt gebracht, van pannen die uniek gevormde taarten bakken tot pannen die bij uitstek geschikt zijn voor het bakken van een scala aan verschillende soorten gebakken goederen.

Jelly roll cakepannen zijn platte pannen met een rand van 1 inch die zijn ontworpen voor bakstudie, dunne cakes die kunnen worden gerold. Rechthoekige pannen worden ook wel jelly rolpannen genoemd omdat hun vorm prachtig werkt voor het creëren van een brede, dunne rechthoekige laag cake die kan worden uitgespreid met room of conserven en in een blok kan worden gerold. Omdat bakvormen zo essentieel zijn voor de bakker, moet u weten wat voor soort apparatuur u moet kiezen voor uw bakprojecten. Siliconen bakvormen zijn er in verschillende vormen en maten en u kunt zelfs investeren in siliconen bakmatten om al uw ovengebakken recepten te optimaliseren.

Zelfgemaakte ontwerpen houden het misschien één laag en slechts 1-2 centimeter lang, maar ronde cakepannen worden vaak geleverd in een twee-pack, zodat je twee lagen tegelijk kunt bakken die je kunt stapelen en bevriezen. Over het algemeen uitgerust met voeten op hun bovenrand, zijn engelenvoedselcakepannen ook ontworpen om ondersteboven te rusten tijdens het afkoelen om te voorkomen dat de cake instort.