Hoe weet ik welke maat taartschaal ik moet krijgen?

De eenvoudigste manier om de diameter van een cakevorm te meten, is met een liniaal of een meetlint. Meet bij het meten van je pan altijd over de pan van de binnenlip tot de binnenlip over het breedste punt.

Hoe weet ik welke maat taartschaal ik moet krijgen?

De eenvoudigste manier om de diameter van een cakevorm te meten, is met een liniaal of een meetlint. Meet bij het meten van je pan altijd over de pan van de binnenlip tot de binnenlip over het breedste punt. Stel dat je maar een ronde cakevorm van acht inch hebt en een recept vraagt om een ronde cakevorm van negen inch. Meet het volume van de pannen die je bij de hand hebt door ze te vullen met water (gemeten in een vloeistofmaatbeker) om te vergelijken hoeveel ze bevatten.

Gebruik vervolgens verhoudingsgewijs minder beslag bij het bakken met een kleinere pan dan een recept vereist. Als algemene vuistregel moeten cakevormen tweederde van de weg met beslag worden gevuld. De handige lijst hieronder (of wat basiswiskunde, ook hieronder uitgelegd) vertelt je het oppervlak van je pan. Zodra je het gebied van een pan kent, kun je het vergelijken met het gebied van een andere pan om te zien hoeveel groter of kleiner het is.

Je kunt het gebied van een grote pan verdelen door het gebied van een kleine pan om erachter te komen hoe vaak je een recept moet vermenigvuldigen om de grotere pan met dezelfde diepte van het beslag te vullen (daarover later meer). Met behulp van vergelijkbare wiskunde kunt u berekenen hoe vaak u het recept voor een ronde cake moet vermenigvuldigen om een grote rechthoekige bladcake te maken. Alleen al door naar de twee pannen te kijken, zou je kunnen denken dat een pan van 9 inch heel dicht bij een pan van 8 inch van dezelfde vorm ligt, waardoor het een redelijke vervanging is. Hoewel ze misschien meer ruimte innemen dan andere pannen, maken taarten gemaakt in een Bundt-pan echt een statement dankzij hun ingewikkelde ontwerpen.

De volgende keer dat je een vraag hebt over taartpangroottes %26 conversies, hoop ik dat je je antwoord in dit bericht vindt, zodat je met vertrouwen de benodigde aanpassingen kunt aanbrengen. Ze zijn niet hetzelfde - volume is de hoeveelheid ruimte die nodig is, en de belangrijke factor voor de grootte van cakepannen en de meeste recepten geven aan hoeveel porties met pangrootte. Blikken van verschillende grootte bevatten verschillende capaciteiten of volumes beslag en hiermee moet rekening worden gehouden bij het vervangen van de ene maat door de andere in een recept. Ik heb een prachtig drielaags citroentaartrecept (voor drie rondes van acht inch) dat ik wil maken in twee ronde pannen van negen inch.

Een cake wordt meestal gebakken in een pan van 9x13 met zijkanten die minstens 2 centimeter lang zijn omdat de cake is gematteerd en geserveerd in dezelfde pan waarin hij is gebakken, dus je hebt ruimte nodig voor zowel cake als glazuur. Dit zorgt ervoor dat wanneer je je cake in een pan van andere grootte bakt, het cakebeslag net zo gelijkmatig bakt als het recept aangeeft. Maar in plaats van het recept met slechts 2,26 te vermenigvuldigen, zou ik het met 3 kunnen vermenigvuldigen, zodat de cake lang en verheven wordt. Hier is een diepgaande blik op veelgebruikte cakepangroottes %26 conversies, en hoe u recepten kunt aanpassen of vervangingen kunt maken op basis van de pangroottes die u hebt.

In de meeste gevallen moet u de afmetingen van een cakevorm meten aan de bovenkant van de pan (bij de opening), van binnenrand tot binnenrand, recht over.