Is aluminium of roestvrij staal beter voor taartpannen?

Aluminium heeft de neiging om te krassen, te deuken en te kleuren. Aluminium bakpannen kunnen kromtrekken en gespen - hoewel dat ook kan veel van de lichte en dunne roestvrijstalen pannen die er zijn.

Is aluminium of roestvrij staal beter voor taartpannen?

Aluminium heeft de neiging om te krassen, te deuken en te kleuren. Aluminium bakpannen kunnen kromtrekken en gespen - hoewel dat ook kan veel van de lichte en dunne roestvrijstalen pannen die er zijn. Ze worden niet aanbevolen voor hogere temperaturen. Staal is sterker en blijft met onze nieuw ontworpen kettingbestendige pannen plat.

Roestvrij staal is een zwaarder metaal dan aluminium, waardoor het duurzamer is en waarschijnlijk langer meegaat. Het betekent ook dat het langer duurt om op te warmen. Gealuminiseerd staal - Deze pannen profiteren van de sterkte van staal en maken pannen die stevig zijn en bestand zijn tegen deuken en krassen. Maar staal alleen is een vreselijke warmtegeleider, dus het is ondergedompeld in een aluminiumlegering, waarbij de gewenste eigenschappen van beide metalen worden gecombineerd.

De resulterende cakevorm geleidt de warmte gelijkmatig, terwijl hij stevig en sterk is. Hoewel aluminium pannen de warmte goed verdelen en goedkoop zijn, zijn ze niet erg duurzaam en zijn ze ook niet antiaanbaklaag. Vermijd ze ten gunste van iets duurzamer. Bij het kiezen van een bakvorm zijn uw beste opties aluminium en roestvrijstalen bakpannen.

Je kunt echter een aluminium bakvorm hebben voor een goedkopere oplossing, en deze warmt snel op en koelt af als je hem uit de pan haalt. Koolstofstaal is een nietje in veel restaurantkeukens en wordt geperst uit ruw, zwaar staal, waardoor het een sterkere, duurzamere optie is dan aluminium. Bakpannen van koolstofstaal zijn ideaal voor stoofschotels, cakes, brood, taarten en andere desserts. Om koolstofstalen pannen te onderhouden, schrobt u het interieur met warm water en een borstel met zachte haren; vermijd het gebruik van zeep.

Het is belangrijk op te merken dat pannen van koolstofstaal regelmatig kruiden en onderhoud vereisen. De aluminium taartvorm is dikker dan de roestvrijstalen taartvorm. De volle pan is zwaar gemaakt. Het beschikt over een veilige en sterke bakvorm.

Duurzame en niet-reactieve afwerking die helpt bij het bakken van verschillende recepten. Zoals we weten, is aluminium een goede geleider van elektriciteit, het verwarmt en koelt snel af dan roestvrij staal. Eenmaal begonnen met bakken, beweegt de temperatuur sneller en koelt hij na het verwijderen snel af. Hoewel geanodiseerd aluminium krasbestendig is, mag u geen scherpe messen gebruiken om voedsel dat in deze pannen wordt gebakken te snijden, om schade aan het oppervlak te voorkomen.

Een die gestaag warmte naar het beslag geleidt, zodat de cake gelijkmatig en plat kan rijzen; een die groot genoeg is om het beslag ruimte te geven om te groeien, en licht genoeg om de korst delicaat en dun te houden. Popovers, Yorkshire puddingen en Nederlandse recepten voor babypannenkoekjes vertellen je dat je de oven moet voorverwarmen met de pan erin, omdat deze recepten in een hete pan gebakken moeten worden. Aluminium is een geweldige warmtegeleider, wat betekent dat het metaal goed is in het afgeven van de warmte die het absorbeert en het overbrengen naar wat je aan het bakken bent. Het silicium zorgt voor hechting van het aluminium, dat vervolgens beschermt tegen corrosie, waardoor het product kan worden gebruikt zonder zich zorgen te maken over roest.

Naarmate het eischuim opwarmt, klimt het langs de hoge zijkanten (en conisch midden) van een buispan; de hoge zijkanten van de pan houden de cake echter niet stevig totdat hij afkoelt, dus engelenvoedsel en chiffontaarten worden vaak ondersteboven gekoeld op de statiefvoeten van de pan. De resulterende cake is heel gemakkelijk te hanteren en te versieren, waardoor dit een geweldige optie is voor beginnende decorateurs. Het is het beste om tomaten of ander zuur voedsel te bakken met aluminiumplaten, tenzij je ze eerst bedekt met een siliconen bakmat. In dit korte artikel leggen we uit waarom aluminium en roestvrij staal anders verwarmen, en wat dat betekent voor je bakavonturen.

Zoek voor het beste resultaat naar bakvormen gemaakt van zwaar aluminium in plaats van dunner, dun aluminium, dat, hoewel goedkoper, kan kromtrekken bij blootstelling aan hoge temperaturen, waardoor ongelijkmatig bakken ontstaat. Wanneer u een bundt pan gebruikt, zorg er dan voor dat u elk hoekje en gaatje bedekt met kookspray met antiaanbaklaag; bepaalde recepten vereisen dat je de pan ook meel, wat de kans vergroot dat de hele cake wordt vrijgegeven wanneer je dat wilt. Ik werkte fulltime in een bruidstaartboetiek in Greenwich, Connecticut, en ik bleef bruilofts- en speciale gelegenheidstaarten maken voor de restaurants waar ik werkte lang nadat ik naar die wereld was overgestapt. Als het recept geen maat specificeert, kun je waarschijnlijk veilig aannemen dat het prachtig past in twee 9 ″ cakepannen.

De magie van dit metaal is dat het de ideale bakeigenschappen van aluminium heeft, maar met een geanodiseerde afwerking om corrosie te voorkomen die optreedt bij natuurlijk aluminium. Kortom, als de enige reden waarom u zich terugtrekt van het gebruik van een aluminium pan de giftigheid is, dan kunt u die gedachte weggooien en een aluminium pan gebruiken om te bakken. .