Is een cakevorm hetzelfde als een bakvorm?

Meestal wordt een bakvorm gebruikt voor cakes, maar je kunt ook een bakvorm gebruiken voor lekkernijen zoals brownies, muffins en brood. Gebruik ook bakpannen voor hartige producten zoals gehaktbrood en geroosterde groenten.

Is een cakevorm hetzelfde als een bakvorm?

Meestal wordt een bakvorm gebruikt voor cakes, maar je kunt ook een bakvorm gebruiken voor lekkernijen zoals brownies, muffins en brood. Gebruik ook bakpannen voor hartige producten zoals gehaktbrood en geroosterde groenten. Houd rekening met de zuurgraad bij het nemen van uw beslissing. Dus, waar je ook voor kiest om mee te koken, weet gewoon dat lakenpannen verhoogde zijkanten hebben en ondieper zijn terwijl bakpannen veel dieper zijn.

Naarmate je meer vertrouwen krijgt in je bakvaardigheden, ga je gang en verzamel je extra maten (we houden van een mini-cakevorm). Meestal 8-½ x 4-½ x 2-½ inch, deze duurzame pannen kunnen van alles worden gemaakt, van gealuminiseerd staal tot gietijzer. Dus als je in een mum van tijd zit en glazen of keramisch kookgerei moet gebruiken voor recepten die bakpannen vereisen, verlaag dan de baktemperatuur met ongeveer 25 ºF. Deze pannen hebben het verwarmingscapaciteit van gietijzer dat warmte gemakkelijk naar gebakken goederen kan overbrengen, gecombineerd met een glanzende antiaanbaklaag die ook de warmte goed vasthoudt.

Deze veelzijdige opstelling vereist alleen het kopen van een rek omdat je waarschijnlijk al een omrande bakplaat, ovenschaal of cakevorm hebt die groot genoeg is om te gebruiken als hergebruikte braadpan. Dit is de reden waarom ik nu mijn taarten bak in metalen taartborden, die de bodemkorst beter bakken en bruin maken. Hard geanodiseerd - Hard geanodiseerd bakvormen lijken erg op zilver geanodiseerd, alleen het aluminium wordt veel langer verwerkt. Meestal doen pannen van hogere kwaliteit dit niet, daarom is het belangrijk om te investeren in goede merken die dikkere pannen maken van hogere kwaliteit.

Een aluminium pan geleidt de warmte gelijkmatig, maar het glanzende oppervlak reflecteert de warmte, wat resulteert in voedsel dat niet goed bruin wordt. Door de coating kan het voedsel gemakkelijk van het oppervlak van het bakvormen worden losgemaakt en is het gemakkelijk schoon te maken. En als je die rijpe bananen gebruikt om wat bananenbrood te maken, bereid je dan je metalen bakvorm voor op een perfect brood. Aluminium is een goed materiaal voor bakvormen omdat het een goede warmtegeleider is, wat resulteert in gelijkmatig bakken, maar het glanzende oppervlak van het aluminium kan een goede bruining voorkomen.

Als het gaat om het vullen van pannen met cake of muffinbeslag, zijn er een paar regels die u wilt volgen om ervoor te zorgen dat uw gebakken goederen binnen een redelijke tijd goed bakken. Bakvormen met antiaanbaklaag werken goed wanneer u items bakt die uit de bakvormen moeten worden verwijderd zodra ze klaar zijn, zoals muffins, cupcakes en gelaagde cakes. Haar door de keuken geteste recepten en grondige stapsgewijze tutorials geven lezers de kennis en het vertrouwen om helemaal opnieuw te bakken.