Is het beter om een cake in een glazen of metalen pan te bakken?

Het is beter om een cake in een metalen pan boven een glazen pan te bakken, vooral een lichtere aluminium pan. Metaal geleidt warmte sneller dan glas, waardoor de baktijd wordt verkort.

Is het beter om een cake in een glazen of metalen pan te bakken?

Het is beter om een cake in een metalen pan boven een glazen pan te bakken, vooral een lichtere aluminium pan. Metaal geleidt warmte sneller dan glas, waardoor de baktijd wordt verkort. Zodra glas echter opwarmt in de oven, blijft het langer warm dan metaal. Dit betekent dat er een risico bestaat dat je cake verbrandt.

Glazen pannen komen zeer vaak voor - en ze hebben hun eigen voordelen - maar houd er rekening mee dat het isolatoren zijn. Glas vertraagt de warmtestroom tussen de lucht van de oven en je beslag, totdat het glas zelf opwarmt. Dan houdt het glas de warmte veel langer vast dan metaal. Donkergekleurde metalen pannen absorberen meer warmte en zorgen er uiteindelijk voor dat uw gebakken goederen sneller koken, en kunnen leiden tot overbruining aan de buitenkant.

Ik geef de voorkeur aan ronde cakevormen van geanodiseerd aluminium, zoals Fat Daddio's, die worden behandeld om reacties met zure ingrediënten te voorkomen en niet roesten. Wanneer je iets in de oven zet om te bakken, is het ideale scenario voor een soepele, gelijkmatige overdracht van de ovenwarmte uit de lucht rond je pan door de zijkanten en op zijn beurt door het beslag of deeg binnenin. Afhankelijk van wat en hoe vaak je kookt en bakt, is het antwoord misschien allemaal, maar dit is wat je moet weten over het kiezen van bakgerechten. De glazen bodem en wanden pronken met hun mooie lagen en houden de gerechten langer warmer dan een metalen pan zou doen.

De uiteindelijke kwaliteit die u bij metaal in gedachten moet houden, is dat het reactief is met zeer zuur voedsel, en u wilt voorkomen dat dergelijke etenswaren in direct contact komen met de pan. Zoals deze reeks taarten laat zien, zal het reiken naar glas, metaal of steengoed de manier waarop de cake bakt veranderen. Deze knapperige wordt gebakken in een ovenschaal van 2 liter, die gemakkelijk van glas kan worden gemaakt (of keramiek - beide werken). Als je merkt dat je een cake, of een andere vergelijkbare suikerachtige traktatie, in een glazen schaal moet bakken, raden veel bakkers aan de oventemperatuur met 25 graden te verlagen om het risico op overbruining te minimaliseren.

Als het tijd is om te bakken, reik je naar de pan die je hebt, vaak zonder na te denken over waar hij van gemaakt is. Iets om in gedachten te houden is dat aluminium of stalen bakvormen reageren met zuur voedsel, dus je wilt bij glas en keramiek blijven bij het bakken met tomaten of citrus. Als je een recept hebt dat om een metalen bakvorm vraagt en je moet glas vervangen, moet je meestal de oventemperatuur met 25 graden verlagen. Een langere baktijd kan ervoor zorgen dat de bovenkant sneller bruin wordt, in dat geval kun je hem losjes tenten met folie.

Metalen pannen zijn geweldige warmtegeleiders; met andere woorden, ze worden snel warm, maar op hun beurt koelen ze ook sneller af zodra ze uit de warmtebron zijn gehaald. Snoepjes bakken en bruin gelijkmatiger in metalen pannen; in glazen pannen wordt de buitenkant van het gebakken goed meestal voor de binnenkant gedaan.