Kan ik 8 inch cakevorm gebruiken in plaats van 9?

Ik heb een paar tips die ik in petto heb. Als je recept bijvoorbeeld om een cakevorm van 8 inch vraagt en je hebt maar een 9-inch, ontspan dan, geen probleem.

Kan ik 8 inch cakevorm gebruiken in plaats van 9?

Ik heb een paar tips die ik in petto heb. Als je recept bijvoorbeeld om een cakevorm van 8 inch vraagt en je hebt maar een 9-inch, ontspan dan, geen probleem. Verhoog gewoon de oventemperatuur met 25 graden F en verlaag de baktijd met een kwart. Maar er zijn een paar panswaps die gemakkelijk te maken zijn.

Een ronde cake van 9 inch kan worden gebakken in een vierkante pan van 8 inch, zegt Levy Beranbaum. En broodpannen en buispannen zijn een beetje uitwisselbaar, zegt Medrich, omdat ze allebei diep zijn en niet breed en uitgestrekt zijn, maar dan moet je vergelijken hoeveel volume ze bevatten. Als je helemaal klaar bent om met pannen van verschillende volumes te gaan, moet je de ingrediënten omhoog of omlaag schalen. Recepten die een vierkante pan van 9 inch vereisen, kunnen gemakkelijk worden aangepast voor een pan van 9 bij 13 als je de ingrediënten met 50 procent verhoogt.

Zelfs een verschil met een diameter van 1 inch in een cakevorm kan een verschil maken. Je 8-inch cake gebakken in een pan van 9 inch wordt dunner (en mogelijk droger), zegt Medrich, dus overweeg de ingrediënten met 25 procent op te schalen om te compenseren. Zou je er last van hebben als de cakes niet zo lang zijn, of als je niet hetzelfde aantal lagen hebt als gespecificeerd in het recept? Zo niet, dan zou je het prima moeten doen om de geest te eren in plaats van de letter van het recept. De baktijd kan anders zijn dan gespecificeerd, dus houd gewoon je 9" rondes in de gaten en zorg ervoor dat ze niet overbakken of onderbakken.

Anders is je 9" cake net zo lekker als een 8" cake. De handige lijst hieronder (of wat basiswiskunde, ook hieronder uitgelegd) vertelt je het oppervlak van je pan. Tenzij je een volledig gevulde keuken hebt met tientallen bakpannen, is de kans groot dat je een recept tegenkomt waarbij je niet de specifieke pan hebt die nodig is. Hier is een handige lijst van de meest voorkomende bakpannen en het volume beslag dat ze bevatten, en welke pannen dezelfde hoeveelheid beslag bevatten.

Of, erger nog, je hebt niet eens een springvorm en alles wat je hebt is een gewone ronde cakevorm van 9 inch. Met behulp van vergelijkbare wiskunde kunt u berekenen hoe vaak u het recept voor een ronde cake moet vermenigvuldigen om een grote rechthoekige bladcake te maken. Maar heel weinig thuiskoks (en eerlijk gezegd, heel weinig professionele bakkers) houden elke pan van één maat in hun kasten. Rechthoekige pannen - 2 inch (5 cm) hoog 11×7 inch (28 x 18 cm) %3D 10 kopjes (2,4 liter) 13×9 inch (33 x 23 cm) %3D 14 kopjes (3,3 liter).

Pannen van verschillende grootte bevatten verschillende capaciteiten (volumes) beslag en hiermee moet rekening worden gehouden bij het vervangen van de ene panmaat door een andere in een recept. Als je een grotere pan gebruikt dan in een recept wordt gevraagd, verandert dit de diepte van het beslag (ondieper) en daarom zal het beslag veel sneller bakken. Maar tegenwoordig ben ik geobsedeerd door het maken van mini 4-taarten, maar ik kan de conversie voor kleinere taarten niet vinden. Over het algemeen wil je de cakevorm maar half tot tweederde vol vullen zodat het beslag niet over de zijkanten giet.