Wat is betere taartpannen van 8 of 9 inch?

Een ronde van 9 inch is eigenlijk 25 procent groter, legt Medrich uit en merkt op dat als een recept om een ronde pan van 8 inch vraagt en je in plaats daarvan een ronde pan van 9 inch gebruikt, je een heel dunne cake zult hebben, omdat het 25 procent meer oppervlak moet bedekken. Als je een klassieke laagcake wilt maken, zullen de benodigde pannen anders zijn dan wat je zou gebruiken voor een publieksvriendelijke bladcake of een partij brownies.

Wat is betere taartpannen van 8 of 9 inch?

Een ronde van 9 inch is eigenlijk 25 procent groter, legt Medrich uit en merkt op dat als een recept om een ronde pan van 8 inch vraagt en je in plaats daarvan een ronde pan van 9 inch gebruikt, je een heel dunne cake zult hebben, omdat het 25 procent meer oppervlak moet bedekken. Als je een klassieke laagcake wilt maken, zullen de benodigde pannen anders zijn dan wat je zou gebruiken voor een publieksvriendelijke bladcake of een partij brownies. Verschillende gelegenheden vragen om verschillende maten. Een theekransje vraagt om kleine taarten; een groot feest betekent veel grote lagen, zegt Ronna Welsh van Purple Kale Kitchenworks.

En hoewel het lijkt alsof een ronde en negen inch vierkante pan van negen inch dezelfde hoeveelheid beslag kan bevatten, is hun volume anders. Daarom is het het beste om beide te bezitten als je een recept precies wilt volgen. De twee 9 ronde pannen bieden ongeveer 10% meer ruimte dan de 9 x 13.De twee 8 rondes vallen ongeveer 9% tekort. Bak in twee 9 pannen, je krijgt kortere lagen dan de cake die je zou bakken in een pan van 9 x 13.Maar kies twee 8 pannen en je loopt het risico dat het beslag overloopt.

Ik heb een recept dat ronde cakepannen van 3 inch maakt, maar ik wil het recept omzetten om ronde cakepannen van 2 inch te maken. Maar om een cakerecept over te schakelen van een pan van 9 x 13 naar bijvoorbeeld twee 8 ronde pannen, heb je echt de verticale wiebelruimte nodig die wordt geleverd door een 2 diepe pan. Zonder voldoende room zal het gebruik van een te grote pan het volume van de cake nog verder verminderen, waardoor deze plat en gummy wordt. Met dat in gedachten (en voordat mijn met cake beladen kookboek aan je deur wordt afgeleverd), wilde ik een gids opstellen voor enkele van de meest voorkomende soorten taartpannen.

Ik heb een prachtig drielaags citroentaartrecept (voor drie rondes van acht inch) dat ik wil maken in twee ronde pannen van negen inch. De meeste dozen cakemix bevatten aanwijzingen voor bakken met pannen van acht of negen inch, waardoor veel mensen geloven dat die twee maten vrijwel uitwisselbaar zijn. Standaard taartpannen je go-to-rondes van acht en negen inch zijn twee centimeter lang, waardoor dat de meest voorkomende hoogte is voor een zelfgemaakte cake. Zoals ik al zei, is mijn favoriete type pan niet alleen gemaakt van geanodiseerd aluminium; het is ook ultra diep, zoals deze acht bij drie inch cakevorm van Fat Dadio's.

Donkere en ondiepe pannen zorgen ervoor dat het oppervlak van de cake te snel bakt, wat leidt tot het soort krimpen dat een gerimpeld oppervlak kan creëren. In een pan van gealuminiseerd staal bakte mijn cake met minimale rimpels, een lichtere korst en een kruimel die helemaal niet droog of kruimelig was. Ik werkte fulltime in een bruidstaartboetiek in Greenwich, Connecticut, en ik bleef bruilofts- en speciale gelegenheidstaarten maken voor de restaurants waar ik werkte lang nadat ik in die wereld was overgestapt. In Amerika wordt gedacht dat de botercake is geëvolueerd van het originele Britse recept omdat er veel overeenkomsten zijn, maar de botercake hier kan lichter van textuur zijn.