Wat zijn 3 verschillende soorten taartpannen?

Soorten bakpannen en blikkenRonde pannen. Vaak gebruikt voor het bakken van taarten, zijn ronde pannen vaak gemaakt van aluminium en resulteren in zachte, gelijkmatig gebakken cakelagen.

Wat zijn 3 verschillende soorten taartpannen?

Soorten bakpannen en blikkenRonde pannen. Vaak gebruikt voor het bakken van taarten, zijn ronde pannen vaak gemaakt van aluminium en resulteren in zachte, gelijkmatig gebakken cakelagen. Typisch vierkante, rechthoekige of ronde, traditionele cakevormen zijn de standaardkeuze voor het bakken van veel verschillende soorten taarten. Hoewel traditionele cakepannen in verschillende maten verkrijgbaar zijn, hebben ze allemaal hoge, rechte zijkanten en platte bodems, wat taarten oplevert die je kunt torteren of trimmen om waterpas te maken, en vervolgens in lagen.

Taarten gebakken in traditionele cakevormen zijn ideale doeken voor taartdecorateurs en degenen die leren hoe ze een cake moeten invriezen. Bundt cakepannen zijn veelzijdige gereedschappen en zijn effectief als mallen en voor het bereiden van hartige gerechten. Net als traditionele taartpannen hebben taartringen hoge zijkanten die geweldig zijn voor het maken van gelaagde taarten. Taartringen zijn echter bodemloos, waardoor bakkers de ring eenvoudig op en af kunnen schuiven zodra de cake volledig is afgekoeld.

Taartringen zijn de voorloper van de springvorm, maar ze zijn niet verouderd. Taartringen blijven de beste keuze voor taarten met extreem natte ingrediënten. Als alternatief kunnen taartringen worden gebruikt als koekjessnijder om vormen uit bladcakes te snijden. Ze zijn gemaakt van dun metaal en kunnen door de gekoelde cake snijden om een nette rand te creëren voor ingewikkelde gebakjes en snoep.

Om met een taartring te bakken, leg je het op een cakevorm en vul je de ring met beslag. Langzaam gieten van je beslag helpt om lekken te voorkomen waar de ring de onderste pan raakt. Blad cakepannen zijn ondiepe, rechthoekige pannen met omgekeerde randen. Meestal ongeveer 1 inch diep, kunnen deze pannen worden gebruikt voor het maken van gebak of als basis onder taartringen.

Er zijn meerdere opties voor het panformaat van het vel, waardoor ze een veelzijdige optie zijn voor het voeren van groepen van alle groottes. Dit heeft alle kenmerken van een rechthoekige pan, behalve dat hij in plaats daarvan uiteraard een gelijkzijdige vorm heeft. Een vierkante staafpan kan handig zijn voor een ondiepe tot middeldiepe bladcake wanneer je een kleiner publiek serveert. Je kunt het ook gebruiken om een gelaagde cake te maken in een andere vorm dan de standaardronde.

U zult waarschijnlijk veel vierkante bakpannen van glas beschikbaar vinden, die naast cakes kunnen worden gebruikt voor bakken voor alle doeleinden, zoals stoofschotels en maïsbrood. Een broodbakvorm is rechthoekig van vorm, maar meestal aan alle kanten kleiner dan een rechthoekige staafvorm, en heeft diepere zijden om de broodvorm van bijna vierkant te benaderen wanneer deze wordt gesneden. Broodpannen werken goed voor een breed scala aan cakesoorten, meestal die met een dichte consistentie, zoals pondcake en vochtig fruit- en groentebrood. De hogere zijden van een broodpan zorgen voor een minder exacte schatting van hoeveel stijgende ruimte je cake nodig heeft.

Een populaire vintage vorm, de meeste koks hebben er een in hun keukens, ofwel voor zichzelf verworven of doorgegeven van een bakmentor. Samen met cakevormen zijn ronde taartpannen de meest populaire vorm en waarschijnlijk wat de meesten van ons zich voorstellen als we denken aan de verjaardagstaarten die mama door de jaren heen voor ons heeft gebakken. Ronde pannen zijn meestal verkrijgbaar in verschillende soorten metaal, wat helpt bij het snel en grondig verwarmen, zodat het midden helemaal wordt gebakken en snel genoeg afkoelt zodat het niet te veel bakt voordat het uit de pan wordt gehaald. Deze eenvoudige, gestroomlijnde vorm is een geweldig canvas voor creatief decoreren.

Bakken in een ronde pan betekent dat je jezelf de moeite bespaart om netjes hoeken te bevriezen. Zelfgemaakte ontwerpen houden het misschien een laag en slechts 1-2 centimeter lang, maar ronde cakepannen worden vaak geleverd in een twee-pack, waardoor je twee lagen tegelijk kunt bakken die je kunt stapelen en bevriezen. Je kunt ook diepere ronde pannen kopen, direct verkrijgbaar in een spervuur van maten en hoogtes, en torte, of horizontaal snijden, je gekoelde cake in zoveel lagen als gewenst. Veel uitgebreide bruidstaarten bevatten de ronde cakevorm en leggen deze op met een paar of veel kleinere taarten, meestal met een houten deuvelstaaf die door het midden loopt voor de architectonische integriteit van de koninklijke, torenhoge structuur.

Voor het bereiden van minicakes voor individueel serveren kan het nodig zijn om talloze ramekins in te vetten, te verwarmen en schoon te maken, of u kunt de handigere muffinvorm gebruiken. Typisch metaal en ongeveer even groot als een standaard rechthoekige pan, maakt een muffinpan gebruik van meerdere cilindrische kopjes, meestal 12, een paar centimeter in diameter. Bakken met en schoonmaken van slechts één pan zorgt voor een eenvoudiger proces en biedt een creatief scala aan opties zoals fruitmuffins, maïsmuffins, cremes brulees of individuele porties vlaai. Vooral bij het bereiden van deze laatste twee, zoek naar een siliconen muffinpan voor veel meer gemak bij het verwijderen van het delicate eindproduct uit de kopjes.

Deze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan maten. De „half vel pan meet 12″ x 16" en is een geweldige standaardmaat, hoewel je kleinere maten kunt vinden voor zeer kleine ovens. Muffins en cupcakes zullen altijd enkele van mijn favoriete dingen zijn om te bakken, dus een muffinpan is een must. Je kunt verschillende lekkernijen bakken in dit type pan, van popovers en cupcakes tot natuurlijk muffins.

De meeste cakerecepten kunnen worden aangepast aan een muffinvorm door de baktijd te verkorten, waardoor de pan nog veelzijdiger wordt. Een broodpan is een werkpaard in mijn keuken, omdat het wordt gebruikt voor zowel zoet als hartig bakken. Ik breng het naar buiten als ik een gehaktbrood bak, maar ik gebruik het veel vaker voor bananenbrood en soortgelijke „snelle broodrecepten”. Deze kunnen natuurlijk ook worden gebruikt voor gistbrood, zodat u gemakkelijk zelfgebakken sandwichbrood kunt maken.

Bundt cakes zijn wondercakes met één pan die geen glazuur nodig hebben om er mooi uit te zien als ze worden geserveerd. Deze zware pannen produceren perfecte koffiekoeken en pondcakes, die je voor elke gelegenheid kunt maken en serveren. Hoewel er veel bundt panontwerpen zijn, blijf je bij een klassiek geklets als je er maar één hoeft te kiezen. Hoewel het op het eerste gezicht lijkt op een bundtpan, worden buispannen voornamelijk gebruikt voor lichtere taarten, zoals engelenvoedsel en chiffon.

De meeste buispannen hebben voeten aan de bovenkant omdat deze luchtige cakes ondersteboven moeten worden gekoeld en de voeten ze van het aanrecht houden wanneer de pannen omgekeerd zijn. Ronde taartpannen zijn er in bijna elke maat die je maar kunt bedenken, maar de meest voorkomende zijn 8 ″ en 9 ″. Ik geef de voorkeur aan de 9 ″ maat omdat de lagen iets sneller bakken. Het is een goed idee om er twee in je arsenaal te hebben, zodat je sneller laagtaarten kunt bakken.

Muffin- en cupcakepannen zijn musthaves voor elke bakker, omdat ze kunnen worden gebruikt om een veelvoud aan smakelijke lekkernijen te bakken. Je kunt de bakpannen taartringen gebruiken om pop-overs, cupcakes of natuurlijk muffins te maken. Sommige soorten cake kunnen ook worden gebakken met een muffinvorm. Deze zijn essentieel voor iedereen die aan het bakken begint.

Vellenpannen zijn ondiepe, platte bakplaten met een lage rand eromheen. De meeste bakkers genieten ervan om er 3 of meer te hebben, maar 2 zijn goed genoeg. Lakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, maar het halve vel (12 x 16 inch) is een van de meest veelzijdige om te krijgen. Op basis van uw voorkeuren kunt u muffinpannen vinden in verschillende maten, variërend van mini tot klein en middelgroot tot groot en extra groot.

De veelzijdigheid van deze cakevorm maakt het een must-have en veel mensen zorgen er vaak voor dat ze twee versies muffinpannen krijgen voor meer flexibiliteit. Broodpannen zijn essentieel voor elke keuken en zijn niet alleen nodig voor wanneer u broden wilt bakken. Broodpannen kunnen gemakkelijk worden bekleed met bakplaten en zijn perfect voor snelle broodrecepten of voor het maken van gehaktbroden. Broodpannen hebben hogere zijkanten, waardoor ze geweldig zijn om te bakken.

Het betekent ook dat je ze kunt vullen zonder je zorgen te maken over het gebakken goed over het morsen van de zijkanten. Op het eerste gezicht verwarren veel mensen de buispan vaak met de bundt cakevorm. Hoewel er een overeenkomst is in het basisontwerp, mist de buispan vaak het decoratieve element dat de andere cakevorm biedt. Bovendien staan buispannen ook bekend als hoekvoedselpannen omdat het perfect is voor dat taarttype.

Hoewel niet alle pannen ze hebben, kunnen sommige buispannen ook kleine voetjes aan de bovenkant hebben. Als je vaak of regelmatig bakt, zijn ronde cakevormen een must-have voor jou. Afgezien van bladpannen, zijn ronde cakevormen de meest populaire bakvormen die u kunt vinden. Voor mensen die graag meer bakken, is een keramische bakvorm de beste optie.

In feite is de 9 bij 13-maat de perfecte maat voor hen, omdat het hogere zijden heeft in vergelijking met een traditionele plaatpan. Deze bakpannen cakerringen zullen bruin worden en mogelijk je gebakken goederen sneller verbranden dan normaal, dus let op bij het bakken op donkergekleurde pannen. Het hard geanodiseerde bakvormen hebben een verduisterd oppervlak, wat van invloed kan zijn op de baktijd die nodig is bij het gebruik van dit type bakvormen. De middelste buis van de pan zorgt ervoor dat deze cakes tijdens het bakken de meeste steun krijgen en niet instorten of een verzonken midden hebben.

Voor kooklagen zijn de 8- en 9-inch opties de beste omdat ze de cakelagen heel snel bakken. Dus zou een recept met drie pannen van 9 inch werken? Ik zou dat beslag verdelen in de twee pannen van 10 inch?. Naast gebakken goederen, zijn cakepannen effectieve hulpmiddelen om alles te maken, van stoofschotels en gelaagde feestdips tot bladpanmaaltijden en gehaktbrood. Om deze reden kunnen cateraars of banketbakkers cupcake- of minicakepannen selecteren om dessertdisplays te maken voor evenementen en maaltijdservices.

De volgende keer dat je een vraag hebt over taartvorgroottes %26 conversies, hoop ik dat je je antwoord in dit bericht vindt, zodat je vol vertrouwen de benodigde aanpassingen kunt aanbrengen. Jelly roll cakepannen zijn platte pannen met een rand van 1 inch die zijn ontworpen voor bakstudie, dunne cakes die kunnen worden gerold. Door vertrouwd te raken met zowel je recept als de verschillende soorten cakevormen, kun je het perfecte gereedschap voor de klus vinden. Volgens verslagen kwamen taartringen naar voren als een oudere voorloper van de springvorm, maar worden momenteel soms gebruikt.

Rechthoekige pannen worden ook wel jelly roll pannen genoemd omdat hun vorm prachtig werkt voor het creëren van een brede, dunne rechthoekige laag cake die kan worden uitgespreid met room of conserven en in een blok kan worden gerold. Ik heb een cakerecept dat 3 ronde cakes van 6 inch maakt en ik wil het recept verhogen om 3 ronde pannen van 8 inch te gebruiken. .