Wat zijn de beste pannen om taarten te bakken?

Tijdens het testen van de beste cakepannen beoordeelde ik hoe gemakkelijk ze de gebakken cake vrijgaven en hoe gelijkmatig bruin de cake was. Maar de Williams-Sonoma Goldtouch Nonstick Loaf Pan is eigenlijk gemaakt door USA Pan, dus we weten dat de vorm en het gewicht identiek zijn.

Wat zijn de beste pannen om taarten te bakken?

Tijdens het testen van de beste cakepannen beoordeelde ik hoe gemakkelijk ze de gebakken cake vrijgaven en hoe gelijkmatig bruin de cake was. Maar de Williams-Sonoma Goldtouch Nonstick Loaf Pan is eigenlijk gemaakt door USA Pan, dus we weten dat de vorm en het gewicht identiek zijn. Sommigen zijn misschien bezorgd dat de gegolfde textuur van de Amerikaanse pan zorgt voor een vreemd gevormde cake, maar die ruggen zijn ondieper dan ze eruit zien. Een ronde pan van 9 inch met een diepte van 2 inch heeft bijvoorbeeld hetzelfde volume als een standaard 9-inch broodpan.

Maar wat als je nog niet klaar bent om te investeren in een nieuwe set pannen? Of wat als je gehecht bent aan degene die je hebt? Als u weet hoe elk type zich zal gedragen, kunt u recepten aanpassen aan uw specifieke omstandigheden, waardoor betere resultaten met uw taarten thuis worden gegarandeerd. Het hebben van een cakevorm van hoge kwaliteit is net zo belangrijk als het gebruik van een beproefd recept, zodat je je kunt concentreren op smaak en textuur zonder je zorgen te hoeven maken over het blijken van een gebroken spons. Die is iets betaalbaarder, maar de reflecterende zijkanten kunnen warmte afbuigen en zo blekere taarten bakken. Evenzo bakken lichtere pannen gelijkmatiger dan donkere pannen (wat kan resulteren in verbranding op het oppervlak dat de pan raakt).

Deze rechthoekige bakvorm van 9 x 13 inch heeft een superieure warmtegeleiding voor gelijkmatig bakken, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over verbrande randen met een kleverig interieur. Als je weet wat je nodig hebt, maar niet zeker weet waar je de beste taartpannen moet kopen, is Amazon altijd een betrouwbare bron, simpelweg door het feit dat er zoveel verschillende opties zijn. Voor degenen die de voorkeur geven aan pannen met antiaanbaklaag, is een betere optie gealuminiseerd staal (ik heb er enkele getest van USA Pans). Maar er is echt geen formule of verhouding als het gaat om hoeveel beslag er in een enkele cakevorm gaat, zegt Rales.

Ze bakken de buitenkant van je cake volledig voordat het midden klaar is, zodat tegen de tijd dat het midden klaar is, de korst donker en droog zal zijn, zo niet verbrand.