Wat zijn de beste taartpannen?

Onze topkeuze is de geanodiseerde aluminium ronde cakepan Celebration Set van Fat Daddio dankzij de onverslaanbare combinatie van geweldige kwaliteit, prestaties en betaalbaarheid. Als u wilt investeren in een cakevorm van commerciële kwaliteit die wordt geleverd met levenslange garantie, raden we ook de USA Pan Bakeware Round Cake Pan ten zeerste aan.

Wat zijn de beste taartpannen?

Onze topkeuze is de geanodiseerde aluminium ronde cakepan Celebration Set van Fat Daddio dankzij de onverslaanbare combinatie van geweldige kwaliteit, prestaties en betaalbaarheid. Als u wilt investeren in een cakevorm van commerciële kwaliteit die wordt geleverd met levenslange garantie, raden we ook de USA Pan Bakeware Round Cake Pan ten zeerste aan. De cake gebakken in de Amerikaanse pan kwam uit met de beste kleur van elk van hen. Zowel Wilton's Perfect Results 8-inch vierkante pan als Cuisinart's Easy Grip Square-pan maakten taarten verschillende tinten donkerder dan de goudkleurige schoonheid gebakken in een Amerikaanse pan.

Zelfs de heavy-duty Calphalon-pan, die qua vorm en gewicht bijna identiek is aan de VS, bleek een cake die gewoon een haar te donker was, dankzij een donkerdere antiaanbaklaag. Als je van meerlaagse cake houdt, is Chicago Metallic Professional Round Cake Pan de beste cakevorm voor jou. Met een diameter van 9 inch en een hoogte van 2 inch ondersteunt deze cakevorm je creativiteit met een verscheidenheid aan taarten voor elke gelegenheid. Het leverde een perfecte cake op en de licht gecanneleerde bodem, die is ontworpen voor gelijkmatig bakken, leverde indrukwekkende resultaten op.

Het is dik en stevig maar niet te zwaar, en het heeft een antiaanbaklaag waardoor taarten schoon kunnen komen, zelfs uit strakke spleten. Voordat ik me tot schrijven wendde, werkte ik enkele jaren als professionele bakker in Brooklyn, bij Pies 'N' Thighs en de Greene Grape Annex (nu gesloten), dus ik ben bekend met alle ins en outs van het maken van alles, van bundt cakes tot cupcakes. Je kunt je ook zorgen maken over de gelijkmatigheid van de cake, omdat de vier cakes in vier verschillende delen van de oven terechtkomen, die waarschijnlijk hotspots hebben. Keramiek en glas geleiden warmte minder efficiënt, bakken je cake langzamer en gooien mogelijk baktijden af.

Sommigen zijn misschien bezorgd dat de gegolfde textuur van de Amerikaanse pan zorgt voor een vreemd gevormde cake, maar die ruggen zijn ondieper dan ze eruit zien. De zijkanten van de pan zijn schuin, waardoor de ene pan in een andere kan rusten, een functie die het nogal lastig kan maken om de zijkanten van een laagcake te bevriezen. Taartstroken, dit zijn stoffen banden die in water kunnen worden gedrenkt en om de pan kunnen worden gewikkeld om isolatie te bieden, kunnen helpen, maar voor de kosten en het gedoe investeer ik liever in betere pannen dan tijd en geld in een noodoplossing te zinken. Deze duurzame rechthoekige cakevorm is gemaakt van zwaar staal en is bestand tegen oventemperaturen tot 500 graden terwijl hij toch zijn vorm behoudt.

Als je op zoek bent naar een nieuwe cakevorm of twee, zijn hier enkele van de beste om je op weg te helpen. Omdat elke pan is gemaakt van duurzaam koolstofstaal dat bestand is tegen kromtrekken en bestand is tegen temperaturen tot 450 graden, is de set gebouwd om lang mee te gaan, ongeacht hoeveel cakes je in je toekomst hebt. Afhankelijk van het type cake en het recept dat je wilt maken, is de grootte van de cakevorm een belangrijke factor die de kwaliteit van de cake na het bakken beïnvloedt. Dankzij de kern van zwaar staal heeft deze cakevorm de mogelijkheid om de warmte gelijkmatig te verdelen om je cake gelijkmatig te laten rijpen met een mooie kleur.

Donkere en ondiepe pannen zorgen ervoor dat het oppervlak van de cake te snel bakt, wat leidt tot het soort krimpen dat een gerimpeld oppervlak kan creëren. De diepten en vormen zijn echter zo verschillend dat een cake die voor de ene bedoeld is niet in de andere moet worden gebakken omdat de textuur en dichtheid worden beïnvloed.