Wat zijn de verschillende soorten taartpannen?

Soorten cakepantenTraditionele cakevannen, Springvorm, Siliconen cakevormen, Bundt Cake Pannen, Cupcake Pannen of Mini Cake Pannen, Cake Ringen, Angel Food Cake Pannen of Tube Pannen, Blad Cake Pannen. Dit heeft alle kenmerken van een rechthoekige pan, behalve dat hij in plaats daarvan uiteraard een gelijkzijdige vorm heeft.

Wat zijn de verschillende soorten taartpannen?

Soorten cakepantenTraditionele cakevannen, Springvorm, Siliconen cakevormen, Bundt Cake Pannen, Cupcake Pannen of Mini Cake Pannen, Cake Ringen, Angel Food Cake Pannen of Tube Pannen, Blad Cake Pannen. Dit heeft alle kenmerken van een rechthoekige pan, behalve dat hij in plaats daarvan uiteraard een gelijkzijdige vorm heeft. Een vierkante staafpan kan handig zijn voor een ondiepe tot middeldiepe bladcake wanneer je een kleiner publiek serveert. Je kunt het ook gebruiken om een gelaagde cake te maken in een andere vorm dan de standaardronde.

U zult waarschijnlijk veel vierkante bakpannen van glas beschikbaar vinden, die naast cakes kunnen worden gebruikt voor bakken voor alle doeleinden, zoals stoofschotels en maïsbrood. Een broodbakvorm is rechthoekig van vorm, maar meestal aan alle kanten kleiner dan een rechthoekige staafvorm, en heeft diepere zijden om de broodvorm van bijna vierkant te benaderen wanneer deze wordt gesneden. Broodpannen werken goed voor een breed scala aan cakesoorten, meestal die met een dichte consistentie, zoals pondcake en vochtig fruit- en groentebrood. De hogere zijden van een broodpan zorgen voor een minder exacte schatting van hoeveel stijgende ruimte je cake nodig heeft.

Een populaire vintage vorm, de meeste koks hebben er een in hun keukens, ofwel voor zichzelf verworven of doorgegeven van een bakmentor. Samen met cakevormen zijn ronde taartpannen de meest populaire vorm en waarschijnlijk wat de meesten van ons zich voorstellen als we denken aan de verjaardagstaarten die mama door de jaren heen voor ons heeft gebakken. Ronde pannen zijn meestal verkrijgbaar in verschillende soorten metaal, wat helpt bij het snel en grondig verwarmen, zodat het midden helemaal wordt gebakken en snel genoeg afkoelt zodat het niet te veel bakt voordat het uit de pan wordt gehaald. Deze eenvoudige, gestroomlijnde vorm is een geweldig canvas voor creatief decoreren.

Bakken in een ronde pan betekent dat je jezelf de moeite bespaart om netjes hoeken te bevriezen. Zelfgemaakte ontwerpen houden het misschien een laag en slechts 1-2 centimeter lang, maar ronde cakepannen worden vaak geleverd in een twee-pack, waardoor je twee lagen tegelijk kunt bakken die je kunt stapelen en bevriezen. Je kunt ook diepere ronde pannen kopen, direct verkrijgbaar in een spervuur van maten en hoogtes, en torte, of horizontaal snijden, je gekoelde cake in zoveel lagen als gewenst. Veel uitgebreide bruidstaarten bevatten de ronde cakevorm en leggen deze op met een paar of veel kleinere taarten, meestal met een houten deuvelstaaf die door het midden loopt voor de architectonische integriteit van de koninklijke, torenhoge structuur.

Voor het bereiden van minicakes voor individueel serveren kan het nodig zijn om talloze ramekins in te vetten, te verwarmen en schoon te maken, of u kunt de handigere muffinvorm gebruiken. Typisch metaal en ongeveer even groot als een standaard rechthoekige pan, maakt een muffinpan gebruik van meerdere cilindrische kopjes, meestal 12, een paar centimeter in diameter. Bakken met en schoonmaken van slechts één pan zorgt voor een eenvoudiger proces en biedt een creatief scala aan opties zoals fruitmuffins, maïsmuffins, cremes brulees of individuele porties vlaai. Vooral bij het bereiden van deze laatste twee, zoek naar een siliconen muffinpan voor veel meer gemak bij het verwijderen van het delicate eindproduct uit de kopjes.

Ronde pannen zijn er in verschillende maten. Voor beginners raden we aan om twee pannen van dezelfde grootte te kopen, met twee stapelbare pannen waarmee je je eigen perfecte laagcake kunt bakken. Een ronde pan van 8 inch is een geweldig startpunt voor het bakken van taarten, koop een set van twee op Amazon. Naarmate je meer vertrouwen krijgt in je bakvaardigheden, ga je gang en verzamel je extra maten (we houden van een mini-cakevorm).

Je kunt ook enkele speciale soorten ronde pannen vinden, zoals een springvorm, met een afneembare bodem, ideaal voor het bakken van cheesecake. Als je je bakpannen specifiek gebruikt om te bakken, kies dan voor een set van 2 Wilson's cakepannen met antiaanbaklaag. Als je op zoek bent naar een multifunctioneel gereedschap, ga dan voor een set klassieke aluminium plaatpannen van Nordic Ware. Deze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan maten.

De „half vel pan meet 12″ x 16" en is een geweldige standaardmaat, hoewel je kleinere maten kunt vinden voor zeer kleine ovens. Muffins en cupcakes zullen altijd enkele van mijn favoriete dingen zijn om te bakken, dus een muffinpan is een must. Je kunt verschillende lekkernijen bakken in dit type pan, van popovers en cupcakes tot natuurlijk muffins. De meeste cakerecepten kunnen worden aangepast aan een muffinvorm door de baktijd te verkorten, waardoor de pan nog veelzijdiger wordt.

Een broodpan is een werkpaard in mijn keuken, omdat het wordt gebruikt voor zowel zoet als hartig bakken. Ik breng het naar buiten als ik een gehaktbrood bak, maar ik gebruik het veel vaker voor bananenbrood en soortgelijke „snelle broodrecepten”. Deze kunnen natuurlijk ook worden gebruikt voor gistbrood, zodat u gemakkelijk zelfgebakken sandwichbrood kunt maken. Bundt cakes zijn wondercakes met één pan die geen glazuur nodig hebben om er mooi uit te zien als ze worden geserveerd.

Deze zware pannen produceren perfecte koffiekoeken en pondcakes, die je voor elke gelegenheid kunt maken en serveren. Hoewel er veel bundt panontwerpen zijn, blijf je bij een klassiek geklets als je er maar één hoeft te kiezen. Hoewel het op het eerste gezicht lijkt op een bundtpan, worden buispannen voornamelijk gebruikt voor lichtere taarten, zoals engelenvoedsel en chiffon. De meeste buispannen hebben voeten aan de bovenkant omdat deze luchtige cakes ondersteboven moeten worden gekoeld en de voeten ze van het aanrecht houden wanneer de pannen omgekeerd zijn.

Ronde taartpannen zijn er in bijna elke maat die je maar kunt bedenken, maar de meest voorkomende zijn 8 ″ en 9 ″. Ik geef de voorkeur aan de 9 ″ maat omdat de lagen iets sneller bakken. Het is een goed idee om er twee in je arsenaal te hebben, zodat je sneller laagtaarten kunt bakken. Muffin- en cupcakepannen zijn musthaves voor elke bakker, omdat ze kunnen worden gebruikt om een veelvoud aan smakelijke lekkernijen te bakken.

Je kunt de bakpannen taartringen gebruiken om pop-overs, cupcakes of natuurlijk muffins te maken. Sommige soorten cake kunnen ook worden gebakken met een muffinvorm. Een broodpan wordt door veel bakkers beschouwd als allround bakvormen, omdat het kan worden gebruikt voor zowel zoete als hartige lekkernijen. Het kan worden gebruikt om alles te bakken, van gehaktbrood tot bananenbrood, maar de meeste bakkers merken dat ze het vaakst naar een broodpan grijpen voor snelle broodrecepten.

Deze kunnen natuurlijk ook worden gebruikt voor gebakjes met gist, zodat u gemakkelijk zelfgebakken sandwichbrood kunt maken. Pondcakes en bundt cakes zijn tweedelige wonderen, cakes die geen glazuur nodig hebben om er mooi uit te zien als ze worden geserveerd. Deze diepe en zwaar getande pannen produceren perfecte koffiekoeken en pondcakes die je voor elke gelegenheid kunt maken en serveren. De verscheidenheid aan bundt-pannen kan op het eerste gezicht overweldigend zijn, maar vasthouden aan een traditioneel ontwerp is meestal de gemakkelijkste optie.

Hoewel ze op het eerste gezicht op een bundt pan lijken, worden buispannen voornamelijk gebruikt voor het bakken van lichtere taarten, zoals engelenvoedsel en chiffon. De meeste buispannen hebben voeten omdat luchtige cakes ondersteboven moeten afkoelen, en de voeten houden de pan stabiel tegen het aanrecht wanneer ze worden omgekeerd. Een jelly roll cakevorm is een soort bladpan met een lip van 1 inch die is ontworpen voor het bakken en rollen van dunne cakes. Hoewel perkamentpapier en panvoeringen helpen voorkomen dat gerolde cakes aan de bodem van de pan blijven plakken en helpen bij het walsproces, zijn ze oorspronkelijk ontworpen om te voldoen aan een nichebehoefte.

Jelly-rolpannen zijn echter ook veelzijdig en helpen bij veel kookbehoeften. Deze zijn essentieel voor iedereen die aan het bakken begint. Vellenpannen zijn ondiepe, platte bakplaten met een lage rand eromheen. De meeste bakkers genieten ervan om er 3 of meer te hebben, maar 2 zijn goed genoeg.

Lakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, maar het halve vel (12 x 16 inch) is een van de meest veelzijdige om te krijgen. Op basis van uw voorkeuren kunt u muffinpannen vinden in verschillende maten, variërend van mini tot klein en middelgroot tot groot en extra groot. De veelzijdigheid van deze cakevorm maakt het een must-have en veel mensen zorgen er vaak voor dat ze twee versies muffinpannen krijgen voor meer flexibiliteit. Broodpannen zijn essentieel voor elke keuken en zijn niet alleen nodig voor wanneer u broden wilt bakken.

Broodpannen kunnen gemakkelijk worden bekleed met bakplaten en zijn perfect voor snelle broodrecepten of voor het maken van gehaktbroden. Broodpannen hebben hogere zijkanten, waardoor ze geweldig zijn om te bakken. Het betekent ook dat je ze kunt vullen zonder je zorgen te maken over het gebakken goed over het morsen van de zijkanten. Op het eerste gezicht verwarren veel mensen de buispan vaak met de bundt cakevorm.

Hoewel er een overeenkomst is in het basisontwerp, mist de buispan vaak het decoratieve element dat de andere cakevorm biedt. Bovendien staan buispannen ook bekend als hoekvoedselpannen omdat het perfect is voor dat taarttype. Hoewel niet alle pannen ze hebben, kunnen sommige buispannen ook kleine voetjes aan de bovenkant hebben. Als je vaak of regelmatig bakt, zijn ronde cakevormen een must-have voor jou.

Afgezien van bladpannen, zijn ronde cakevormen de meest populaire bakvormen die u kunt vinden. Voor mensen die graag meer bakken, is een keramische bakvorm de beste optie. In feite is de 9 bij 13-maat de perfecte maat voor hen, omdat het hogere zijden heeft in vergelijking met een traditionele plaatpan. Het probleem met aluminium is dat het reactief is en daarom, als de pH van het voedsel laag (zuur) of hoog (basisch) is, zal het aluminium reageren en kan het uitlogen in voedsel.

Dit is voor de meeste recepten geen probleem, maar als je bijvoorbeeld een bosbessenrabarber knapperig bakt, zou je willen reiken naar een keramische schaal of iets dat niet reactief is. Roestvrij staal is een ijzerlegering, wat betekent dat het is gemaakt van een mengsel van metalen en andere niet-metalen materialen. De metalen variëren van het ene type roestvrij staal tot het andere, evenals de percentages van elk. Dit betekent dat niet alle roestvaststalen gelijk worden gemaakt en daarom zullen hun eigenschappen variëren afhankelijk van de gebruikte kwaliteit.

Over het algemeen is roestvrij staal geen geweldige warmtegeleider, maar het is populair omdat het gemakkelijk schoon te maken is en niet aantast of roest (tenzij uw roestvrij staal van zeer slechte kwaliteit is). Glas is een slechte warmtegeleider, wat betekent dat glas niet goed is in het overbrengen van warmte van zichzelf naar wat je aan het bakken bent. Bakken in glas gaat langzamer, wat betekent dat recepten langer duren om te bakken. Dit merk je vooral bij taarten, die langer duren om op de bodem bruin te worden als je ze in een glazen taartbord bakt.

Dit is de reden dat ik nu mijn taarten bak in metalen taartborden, die de bodemkorst beter bakken en bruinen. Er is een reden waarom mensen graag bakken en koken met gietijzeren pannen die van generatie op generatie worden doorgegeven. IJzer is een fatsoenlijke geleider en een goed gekruide pan is antiaanbaklaag. Het kruidenproces omvat het borstelen op een zeer dunne, gelijkmatige laag olie over het hele oppervlak van de pan, zelfs aan de onderkant, en vervolgens bakken op die olie in de oven op zeer hoge temperatuur.

De hitte zorgt ervoor dat de olie polymeriseert tot een antiaanbakpolymeer, daarom wordt het niet afgewassen met water en zeep. Net als glas is keramiek een slechte warmtegeleider, maar een geweldige isolator, wat betekent dat het niet goed is in het overbrengen van warmte naar gebakken goederen, maar de pan is geweldig in het vasthouden van de warmte, dus handig als je het gerecht warm wilt serveren. Daarom is keramiek een populair materiaal in slowcookers die zijn ontworpen om zo lang mogelijk warmte vast te houden. Het is ook geweldig voor stoofschotels die je warm wilt serveren, tafelzijde.

Sommige gietijzeren pannen zijn afgewerkt met een emaillaag om het strijkijzer te beschermen en roesten te voorkomen. Deze pannen hebben het verwarmingscapaciteit van gietijzer dat warmte gemakkelijk naar gebakken goederen kan overbrengen, gecombineerd met een glanzende antiaanbaklaag die ook de warmte goed vasthoudt. Donkere materialen stralen meer warmte uit dan lichtere materialen. Dus een pan met een donkere, doffe (matte) afwerking straalt de meeste warmte uit, terwijl een pan met een glanzende aluminium afwerking het minst uitstraalt.

Gietijzeren pannen kunnen roesten als ze gedurende langere tijd aan vocht worden blootgesteld. Om deze reden is het belangrijk om pannen grondig te drogen. Ik ga zelfs zo ver dat ik de gewassen pan in de oven bak om ervoor te zorgen dat al het water volledig verdampt, zodat de pan helemaal droog is voordat ik hem opberg. Glazen bakvormen zijn gemaakt om mee gebakken te worden en is onbreekbaar, maar sommige bakkers hebben ervaren dat een glazen pan verbrijzelt of explodeert.

Dit zou gebeuren als het glas beschadigd is en vervolgens een extreme temperatuurverandering ondergaat, van koud naar warm, of warm naar koud. Zorg ervoor dat u alle glazen bakvormen die u gebruikt inspecteert om er zeker van te zijn dat er geen defecten of schade zijn die u kunt zien. Op deze manier loopt u minder snel problemen op de weg. Je kunt een cake bakken in elke pan, zelfs een gietijzeren koekenpan.

Toch bak ik liever taarten in pannen gemaakt van geanodiseerd aluminium, wat een goede warmtegeleider is. Ik heb een recept dat ronde cakevormen van 3 inch maakt, maar ik wil het recept omzetten om ronde cakevormen van 2 inch te maken. Omdat de sluiting kan worden vastgedraaid, druppelt het beslag niet wanneer het wordt ingeschonken en behoudt de cake zijn vorm wanneer het wordt gebakken. Wanneer ze op de juiste manier zijn bedekt met vet en worden gebruikt, kunnen deze pannen een geweldige manier zijn om grote hoeveelheden cakes, muffins of ander fingerfood te maken.

Deze vorm begint met een licht uitlopende ronde pan met diepe zijkanten, zodat de onderkant van de cake breder is dan de bovenkant, en voegt een buis in het midden toe om een gat te vormen door het midden van de cake. Of je nu houdt van de creativiteit van het bakken en decoreren van een cake, het maken van iets zo mooi als heerlijk, of je houdt gewoon van een dessert, taarten zijn universeel aantrekkelijk. Springvormpannen zijn perfect voor gebruik met cheesecakes, taarten of andere soorten fragiele en vochtige taarten en desserts. Pannen van slechte kwaliteit worden soms gemaakt met ongelijke metalen platen, wat leidt tot hotspots waar de cake op bepaalde plekken meer bruin wordt.

Deze kunnen gemakkelijk worden omgezet in bakpannen voor alle doeleinden en je kunt niet alleen een cake maken, maar ook batches stoofschotels, maïsbrood en andere hartige etenswaren maken. Hier is een diepgaande blik op veelgebruikte cakepangroottes %26 conversies, evenals hoe u recepten kunt aanpassen of vervangingen kunt maken op basis van de pangroottes die u hebt. De verwijderbare zijkanten helpen bij het verwijderen van cakes die anders moeilijk te verwijderen zouden zijn, zoals cheesecakes en tortes. Bakkers die graag hun eigen cheesecake of andere soorten cake maken met een bijzonder vochtige, kwetsbare textuur, zullen dit type pan zeer waarderen als aanvulling op hun keukencollectie.

.