Welk type pannen zijn het beste om te bakken?

Siliconen bakvormen zijn van nature antiaanbaklaag en flexibel, waardoor ze ideaal zijn voor voedingsmiddelen die niet gemakkelijk vrijkomen, zoals muffins, cakes en brood. Dit materiaal is vaatwasmachinebestendig voor eenvoudige reiniging.

Welk type pannen zijn het beste om te bakken?

Siliconen bakvormen zijn van nature antiaanbaklaag en flexibel, waardoor ze ideaal zijn voor voedingsmiddelen die niet gemakkelijk vrijkomen, zoals muffins, cakes en brood. Dit materiaal is vaatwasmachinebestendig voor eenvoudige reiniging. Glazen ovenschalen kunnen het beste worden gebruikt voor stoofschotels, gestoofde gerechten en ander voedsel waar een consistente, constante temperatuur nodig is, evenals bij het koken met zuur voedsel. Gegoten aluminium is aluminium dat een van de verschillende gietprocessen heeft doorlopen.

Vanwege de superieure warmteverdeling zijn bakpannen van gegoten aluminium ideaal voor braden en oven-tot-tafelservice. Om te onderhouden, raden we aan om met de hand te wassen of metaalveilige afwasmiddelen te gebruiken. Geanodiseerd aluminium is aluminium dat een elektrochemisch proces ondergaat om de buitenste laag uit te harden en het oppervlak dikker te maken. De niet-reactieve eigenschappen maken het vooral geweldig voor taarten met zuur beslag, maar ook voor gebak en andere delicate dessertrecepten.

Om geanodiseerde aluminium bakpannen te behouden, raden we aan om met de hand te wassen of metaalveilige afwasmiddelen te gebruiken. Het is belangrijk op te merken dat pannen van geanodiseerd aluminium regelmatig kruiden vereisen. Op de meeste kookshows zie je de chef-koks roestvrijstalen pannen en kookplaten gebruiken. Ze zijn een professionele keuze omdat ze snel en gelijkmatig verwarmen.

Je kunt deze bad boys ook in de vaatwasser stoppen omdat ze super duurzaam zijn. Hoewel we misschien van het bakvormen houden en koesteren dat van oma aan ons is doorgegeven, is het belangrijk om praktisch na te denken over je bakmaterialen en hoe ze de resulterende gebakken goederen zullen beïnvloeden. Zoiets eenvoudigs als het gebruik van een glazen schaal versus een aluminium pan kan de uitkomst van je cake volledig veranderen. Verloren in de technische details? Geen zorgen, we hebben al het nodige onderzoek voor je gedaan.

We behandelen alles, van het materiaal tot de vorm van je bakpannen, en helpen je jezelf klaar te maken voor succes in de keuken. Als je je bakpannen specifiek gebruikt om te bakken, kies dan voor een set van 2 Wilson's cakepannen met antiaanbaklaag. Als je op zoek bent naar een multifunctioneel gereedschap, ga dan voor een set klassieke aluminium plaatpannen van Nordic Ware. Een andere funky gat-in-the-center pan die je misschien herkent, is een buispan, het onderscheid is dat de zijkanten van een buispan glad zijn.

Deze pan is gemaakt van aluminium (hier geen antiaanbaklaag) en wordt gebruikt om licht-als-een-wolk engelenvoedselcake te bakken. We geven de voorkeur aan een buispan met voeten, wat handig is als de cake ondersteboven afkoelt. Over het algemeen zijn de meeste metalen bakpannen gemaakt van aluminium. Aluminium is duurzaam en geleidt de warmte goed en gelijkmatig, waardoor het een uitstekende keuze is voor bakpannen.

Glas houdt ook meer warmte vast dan een aluminium pan, dus daarom hebben zoiets als brownies gebakken in een glazen pan vaak overgebakken randen. Net als glas is keramiek een slechte warmtegeleider, maar een geweldige isolator, wat betekent dat het niet goed is in het overbrengen van warmte naar gebakken goederen, maar de pan is geweldig in het vasthouden van de warmte, dus handig als je het gerecht warm wilt serveren. De pannen kunnen worden gewassen met water en zeep, maar doe ze nooit in de vaatwasser (en voor tips over hoe ze te onderhouden, lees de sectie Gietijzer seizoen). Er zijn veel verschillende bakpannen om uit te kiezen, maar de meeste mensen weten niet welke het beste zijn om te bakken.

Elke pan in deze set van Calphalon heeft siliconen handgrepen aan de onderkant, zodat je de pan direct vanuit de oven op je aanrecht kunt plaatsen. Glazen pannen zijn ook de beste keuze als je zure dingen bakt, zoals citroenwrongel of braadpan op basis van tomaten. Wanneer u metalen bakvormen wast, zorg er dan voor dat u het onmiddellijk en grondig droogt met een handdoek om te voorkomen dat water uw pannen beschadigt. Omdat siliconen zeer duurzaam zijn, is het geweldig voor desserts die wat tijd nodig hebben in de koelkast of vriezer; ze kunnen grotere temperatuurschommelingen aan dan de meeste andere soorten bakvormen.

Net als aluminium, zijn roestvrijstalen en ingeblikte stalen bakpannen beter geschikt voor gerechten met een lage zuurgraad en zoutgehalte. Glazen bakvormen zijn gemaakt om mee gebakken te worden en is onbreekbaar, maar sommige bakkers hebben ervaren dat een glazen pan verbrijzelt of explodeert. Voor ronde cakepannen kun je de pan op een vel perkament traceren en net in je traceren snijden, de voering voor een cakevorm hoeft niet per se helemaal langs de zijkanten te komen, omdat je de cake gemakkelijk kunt losmaken met een spatel zodra deze klaar is met bakken. We hebben het aanbod teruggebracht tot die bakpansets die een makkie zijn om schoon te maken, herhaaldelijk wassen aankunnen en bestand zijn tegen hoog vuur.

Ik ga zelfs zo ver dat ik de gewassen pan in de oven bak om ervoor te zorgen dat al het water volledig verdampt, zodat de pan helemaal droog is voordat ik hem opberg. .