Welke maat cakevorm heb ik nodig?

Als je niet vaak taarten bakt, waarschijnlijk niet. Maar als je van baklaagtaarten houdt, raad ik alle drie de maten aan.

Welke maat cakevorm heb ik nodig?

Als je niet vaak taarten bakt, waarschijnlijk niet. Maar als je van baklaagtaarten houdt, raad ik alle drie de maten aan. Hier is een diepgaande blik op veelgebruikte cakepangroottes %26 conversies, en hoe u recepten kunt aanpassen of vervangingen kunt maken op basis van de pangroottes die u hebt. De volgende keer dat je een vraag hebt over taartpangroottes %26 conversies, hoop ik dat je je antwoord in dit bericht vindt, zodat je met vertrouwen de benodigde aanpassingen kunt aanbrengen.

Ik heb een prachtig drielaags citroentaartrecept (voor drie rondes van acht inch) dat ik wil maken in twee ronde pannen van negen inch. Wat moet ik doen? Ik neem aan dat ze langer zouden bakken, maar zou het moeten werken? Typisch 8- of 9-inch vierkanten, hoewel ik denk dat het grotere formaat veelzijdiger is (en toch bezit ik beide, oh, en ook een 7-inch). Nogmaals, zoek naar metalen pannen met rechthoekige hoeken (afgerond maakt het moeilijker om voedsel uit de pan te halen, vooral als je het niet bekleden). Dit is de klassieke browniepan, wat betekent dat het ook goed is voor andere desserts (cakes of repen), zoals Peach Melba Shortbread Bars (hierboven).

Ik gebruik het ook om een van mijn favoriete koffiekoeken te bakken. Vierkante pannen zijn een mooi vat voor gebakken eieren, of een kleine braadpan of partij mac en kaas. Het brownie-recept dat je wilt bellen voor een vierkante pan van 8 inch, maar je enige vierkante pan is een 9-inch. Moet je het riskeren? Misschien wil je een recept verdubbelen of verdrievoudigen, maar weet je niet zeker welke pan je moet gebruiken, of misschien heb je een specifieke grote pan, maar weet je niet hoe vaak je je recept moet vermenigvuldigen om het te vullen.

Hoe pas je verschillende taartvormen aan voor verschillende recepten? Donkere materialen stralen meer warmte uit dan lichtere materialen. Dus een pan met een donkere, doffe (matte) afwerking straalt de meeste warmte uit, terwijl een pan met een glanzende aluminium afwerking het minst uitstraalt. Deze briljante dessertmashup komt van Snacking Cakes (het boek, maar ook het concept) koningin, Yossy Arefi. Evenzo, als je een kleinere pan gebruikt dan in een recept wordt gevraagd, zal dit ook de diepte van het beslag veranderen (dieper) en daarom duurt het langer om het beslag te bakken.

Net als glas is keramiek een slechte warmtegeleider, maar een geweldige isolator, wat betekent dat het niet goed is in het overbrengen van warmte naar gebakken goederen, maar de pan is geweldig in het vasthouden van de warmte, dus handig als je het gerecht warm wilt serveren. Verschillende pannen hebben verschillende diktes en je wilt niet dat dat extra materiaal je meting afwerpt. Dit gebeurt wanneer pannen een dunnere constructie hebben die vatbaarder is voor buigen met temperatuurveranderingen. Een cake wordt meestal gebakken in een pan van 9x13 met zijkanten die minstens 2 centimeter lang zijn omdat de cake is gematteerd en geserveerd in dezelfde pan waarin hij is gebakken, dus je hebt ruimte nodig voor zowel cake als glazuur.

Nadat u de afmetingen en het volume van de pan hebt gemeten, kunt u de onderstaande tabel bekijken voor panvervangingen. Eerlijk gezegd wil je elk van deze bakvormen in je keuken hebben om zoveel mogelijk heerlijke maaltijden te bereiden. Oudere pannen kunnen van ijzer zijn gemaakt en het metaal kan roesten wanneer het in contact komt met water en lucht. Het oppervlak van een 8-inch vierkant is 64 vierkante inch omdat 8 x 8% 3D 64; het gebied van een 9 x 13-inch pan is 117 vierkante inch omdat 9 x 13% 3D 117.Zodra je het gebied van een pan kent, kun je het vergelijken met het gebied van een andere pan om te zien hoeveel groter of kleiner het is.

Het oppervlak van de vierkante pan is 64 vierkante inch, terwijl de ronde bijna identiek is op 63,5 vierkante inch.