Welke maat cakevorm moet ik gebruiken?

Twee ronde cakevormen van 9 of 10 inch. Dit is een standaardformaat voor traditionele laagtaarten, maar het is ook nuttig voor andere gerechten, zoals koekjes, zoete broodjes en zelfs gehaktballen.

Welke maat cakevorm moet ik gebruiken?

Twee ronde cakevormen van 9 of 10 inch. Dit is een standaardformaat voor traditionele laagtaarten, maar het is ook nuttig voor andere gerechten, zoals koekjes, zoete broodjes en zelfs gehaktballen. Stel dat je maar een ronde cakevorm van acht inch hebt en een recept vraagt om een ronde cakevorm van negen inch. Meet het volume van de pannen die je bij de hand hebt door ze te vullen met water (gemeten in een vloeistofmaatbeker) om te vergelijken hoeveel ze bevatten.

Gebruik vervolgens verhoudingsgewijs minder beslag bij het bakken met een kleinere pan dan een recept vereist. Als algemene vuistregel moeten cakevormen tweederde van de weg met beslag worden gevuld. Hier is een diepgaande blik op veelgebruikte cakepangroottes %26 conversies, en hoe u recepten kunt aanpassen of vervangingen kunt maken op basis van de pangroottes die u hebt. De volgende keer dat je een vraag hebt over taartpangroottes %26 conversies, hoop ik dat je je antwoord in dit bericht vindt, zodat je met vertrouwen de benodigde aanpassingen kunt aanbrengen.

Ik heb een prachtig drielaags citroentaartrecept (voor drie rondes van acht inch) dat ik wil maken in twee ronde pannen van negen inch. Wat moet ik doen? Ik neem aan dat ze langer zouden bakken, maar zou het moeten werken? Hoe pas je verschillende taartvormen aan voor verschillende recepten? De handige lijst hieronder (of wat basiswiskunde, ook hieronder uitgelegd) vertelt je het oppervlak van je pan. Allereerst, als je het niet erg vindt om het recept een beetje aan te passen, kun je alle ingrediënten met 50% verhogen en bakken in een pan van 9 x 13 (die ongeveer 45% groter is dan een 9 vierkante pan; het recept met 50% verhogen is eenvoudig en dichtbij genoeg). Zonder voldoende room zal het gebruik van een te grote pan het volume van de cake nog verder verminderen, waardoor deze plat en gummy wordt.

Met dat in gedachten (en voordat mijn met cake beladen kookboek aan je deur wordt afgeleverd), wilde ik een gids opstellen voor enkele van de meest voorkomende soorten taartpannen. Ondanks de veelheid aan bakpannen in je keuken, kom je op een gegeven moment een recept tegen dat vraagt om een pan die je niet hebt. Ook verdelen speciale pannen zoals buis- en Bundt-pannen de warmte anders; je krijgt mogelijk niet dezelfde resultaten als je een gewone cakevorm vervangt door een speciale cakevorm, zelfs als het volume hetzelfde is. Het oppervlak van een 8-inch vierkant is 64 vierkante inch omdat 8 x 8% 3D 64; het oppervlak van een 9 x 13-inch pan is 117 vierkante inch omdat 9 x 13% 3D 117.Dus het gebied van die 9 ronde pan? 4,5 (radius) x 4,5 (radius) x 3,14 (pi) %3D 63,6, die we afronden tot 64.Een die gestaag warmte naar het beslag geleidt zodat de cake gelijkmatig en plat kan rijzen; een die groot genoeg is om het beslag ruimte te geven om te groeien, en licht genoeg om de korst delicaat en dun te houden.

Buiten het rijk van laagcake, zoals hierboven vermeld, zijn deze diepe pannen fantastisch voor het maken van gevormde en gelaagde desserts, en kunnen ze, met een perkamentvoering, ook de plaats innemen van springvormpannen voor cheesecakes met diepe schaal.