Welke maat ronde cakevorm is het beste?

Round Cake Pan Welsh beveelt een pan van negen inch aan als standaard voor een ronde cake, dus koop er twee die van pas komen bij het bereiden van de meeste laagcakerecepten, zoals onze Carrot Cake with White Chocolate Frosting. Hier is een diepgaande blik op veelgebruikte cakepangroottes %26 conversies, en hoe u recepten kunt aanpassen of vervangingen kunt maken op basis van de pangroottes die u hebt.

Welke maat ronde cakevorm is het beste?

Round Cake Pan Welsh beveelt een pan van negen inch aan als standaard voor een ronde cake, dus koop er twee die van pas komen bij het bereiden van de meeste laagcakerecepten, zoals onze Carrot Cake with White Chocolate Frosting. Hier is een diepgaande blik op veelgebruikte cakepangroottes %26 conversies, en hoe u recepten kunt aanpassen of vervangingen kunt maken op basis van de pangroottes die u hebt. De volgende keer dat je een vraag hebt over taartpangroottes %26 conversies, hoop ik dat je je antwoord in dit bericht vindt, zodat je met vertrouwen de benodigde aanpassingen kunt aanbrengen. Ik heb een prachtig drielaags citroentaartrecept (voor drie rondes van acht inch) dat ik wil maken in twee ronde pannen van negen inch.

Wat moet ik doen? Ik neem aan dat ze langer zouden bakken, maar zou het moeten werken? Een van onze favoriete taartpannen is de 8 bij 3-inch geanodiseerde aluminium cakevorm van Fat Daddio. Het is dieper dan een traditionele cakevorm, waardoor hij ultraveelzijdig is. Ook verkrijgbaar in 8- of 9-inch maten. Kies de gewenste maat (ga echter voor metaal) en pas recepten dienovereenkomstig aan.

Als je denkt dat je ooit een laagcake gaat maken, overweeg dan om er minstens twee in één maat te kopen. Je kunt er ook ontbijtbroodjes, gistbroodjes en focaccia in bakken. Of een hartige cheesecake, a la Ottolenghi. Onze topkeuze is de geanodiseerde aluminium ronde cakepan Celebration Set van Fat Daddio dankzij de onverslaanbare combinatie van geweldige kwaliteit, prestaties en betaalbaarheid.

Als u wilt investeren in een cakevorm van commerciële kwaliteit die wordt geleverd met levenslange garantie, raden we ook de USA Pan Bakeware Round Cake Pan ten zeerste aan. Het is dik en stevig maar niet te zwaar, en het heeft een antiaanbaklaag waardoor taarten schoon kunnen komen, zelfs uit strakke spleten. Een van de meest populaire pannen voor het maken van taarten met kleine vellen en poke cakes is een pan van 9 bij 13 inch met zijkanten van ongeveer 2 inch. De meeste dozen cakemix bevatten aanwijzingen voor bakken met pannen van acht of negen inch, waardoor veel mensen geloven dat die twee maten vrijwel uitwisselbaar zijn.

Tot op zekere hoogte is het aantal porties dat een cake oplevert een kwestie van mening (en van eetlust). Real Simple raadde de ongecoate Williams-Sonoma Traditionaltouch Round Cake Pan aan, maar het produceerde bleke cakes, en het was duurder dan andere ongecoate opties. Gebruik het volgende gedeelte om te bepalen welke bakpannen kunnen worden vervangen door andere op basis van hun volledige volume. De meeste cakes hebben een beetje afkoeling nodig voordat ze proberen ze uit hun bakvorm te halen, een net gebakken cake valt meestal uit elkaar als het warm is.

Als de USA Pan uitverkocht is, is de stevige Chicago Metallic Commercial II Nonstick 9-inch Round Cake Pan een goed alternatief. Vierkant of rond is bijvoorbeeld ook de juiste keuze als je een pan met dicht verpakte kaneelbroodjes of dinerbroodjes of zelfs een pannenpizza wilt bakken. Maar wat als je nog niet klaar bent om te investeren in een nieuwe set pannen? Of wat als je gehecht bent aan degene die je hebt? Als u weet hoe elk type zich zal gedragen, kunt u recepten aanpassen aan uw specifieke omstandigheden, waardoor betere resultaten met uw taarten thuis worden gegarandeerd. Ik heb echter nog nooit een probleem gehad met opgesloten water in de hoeken, en heb ontdekt dat de OXO-flessenborstel geweldig is voor het schrobben van kruimels uit de spleten terwijl hij nog steeds zacht genoeg is om krassen op de antiaanbaklaag van de pan te voorkomen.

Net als de ronde USA Pan, een gele cake gebakken tot een zelfs goudbruin en kwam er moeiteloos uit toen hij klaar was. De pan van de geanodiseerde aluminium Fat Daddio deed het beter om de cake bruin te maken, maar de cake bleef vreselijk hangen en liet een groot stuk achter.