Waar moet ik op letten bij het kopen van een cakevorm?

Als dit echter geen prioriteit is, zijn die met afgeronde hoeken prima. Stel dat je maar een ronde cakevorm van acht inch hebt en een recept vraagt om een ronde cakevorm van negen inch.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een cakevorm?

Als dit echter geen prioriteit is, zijn die met afgeronde hoeken prima. Stel dat je maar een ronde cakevorm van acht inch hebt en een recept vraagt om een ronde cakevorm van negen inch. Meet het volume van de pannen die je bij de hand hebt door ze te vullen met water (gemeten in een vloeistofmaatbeker) om te vergelijken hoeveel ze bevatten. Gebruik vervolgens verhoudingsgewijs minder beslag bij het bakken met een kleinere pan dan een recept vereist.

Als algemene vuistregel moeten cakevormen tweederde van de weg met beslag worden gevuld. Als je net begint met bakken, raden we je aan om cakevormen van 3 - 8 ″ x2 ″ te kopen. Je zult blij zijn met hun prestaties en veelzijdigheid. Koop de pannen van de Fat Daddio als je op zoek bent naar een geweldige pan om al je taarten betrouwbaar te bakken.

Investeer in de Chicago Metallic pannen als je iets steviger nodig hebt. Je zult veel succes hebben met die pannen. Over het algemeen zijn de meeste metalen bakpannen gemaakt van aluminium. Aluminium is duurzaam en geleidt de warmte goed en gelijkmatig, waardoor het een uitstekende keuze is voor bakpannen.

Er zijn een aantal belangrijke kwesties waarmee u rekening moet houden bij het kopen van nieuwe taartpannen. Moderne taartpannen zijn er in een breed scala aan materialen, vormen, maten en stijlen. U wilt er zeker van zijn dat u taartpannen koopt die geschikt zijn voor het beoogde gebruik. Misschien wil je ook kijken naar manieren om een deal te krijgen, omdat taartpannen van hoge kwaliteit behoorlijk duur kunnen worden.

Restaurantwinkels zijn uitstekende plekken om cakepannen en andere keukenbenodigdheden te zoeken. Vorm is een factor voor ronde, vierkante, rechthoekige en andere pannen die worden gebruikt om taarten, brownies en meer te bakken. Naast dik muffinbeslag bevatten cakes een hoger aandeel suiker, vet en vloeibare ingrediënten, waardoor het beslag relatief dun is. Een theekransje vraagt om kleine taarten; een groot feest betekent veel grote lagen, zegt Ronna Welsh van Purple Kale Kitchenworks.

Het is uiterst eenvoudig om een cake uit een siliconen cakevorm te verwijderen, omdat het materiaal inherent antiaanbaklaag is en eenvoudig van de cake kan worden afgepeld. Al mijn taartpannen zijn antiaanbaklaag, maar ik gebruik nog steeds kookspray en perkamentpapier op de bodems om te voorkomen dat taarten blijven plakken. Donkere en ondiepe pannen zorgen ervoor dat het oppervlak van de cake te snel bakt, wat leidt tot het soort krimpen dat een gerimpeld oppervlak kan creëren. Wanneer het te snel wordt verwarmd, kan dun cakebeslag de luchtbellen die erin vastzitten niet vasthouden, wat resulteert in een laag die gummy en dicht is onder een luchtigere laag waar het beslag beter geïsoleerd was van de te geleidende pan.

Een cakevorm die de warmte niet goed geleidt, laat je achter met een ongelijke bak en kookt de randen voor het midden. Veel taarten kunnen worden gemaakt als gebak en voor de kok die geen tijd heeft om te gaan met het versieren van een laagcake, is de cake een geweldige optie. Grootschalige desserts zoals blondies, deze Gooey Layered Everything Bars en sheet cakes worden meestal gebakken in een rechthoekige cakevorm van negen inch bij 13 inch. De zijkanten van de pan zijn schuin, waardoor de ene pan in een andere kan rusten, een functie die het nogal lastig kan maken om de zijkanten van een laagcake te bevriezen.

Als je een klassieke laagcake wilt maken, zullen de benodigde pannen anders zijn dan wat je zou gebruiken voor een publieksvriendelijke bladcake of een partij brownies. Onthoud dat we het in al deze voorbeelden hebben over een goed geformuleerd recept dat luchtig, licht en vlak wil bakken; met een goede techniek en een oventhermometer om de juiste temperatuur te garanderen, kunnen mijn taarten redelijk goed presteren, zelfs in minder dan ideale pannen. Siliconen cakepannen kunnen bij hoge temperaturen worden gebakken en ze zijn ook koudetolerant, waardoor bakkers cakes in de pan kunnen koelen of invriezen.