Wat zijn de beste taartpannen om te gebruiken?

De cake gebakken in de Amerikaanse pan kwam uit met de beste kleur van elk van hen. Zowel Wilton's Perfect Results 8-inch vierkante pan als Cuisinart's Easy Grip Square-pan maakten taarten verschillende tinten donkerder dan de goudkleurige schoonheid gebakken in een Amerikaanse pan.

Wat zijn de beste taartpannen om te gebruiken?

De cake gebakken in de Amerikaanse pan kwam uit met de beste kleur van elk van hen. Zowel Wilton's Perfect Results 8-inch vierkante pan als Cuisinart's Easy Grip Square-pan maakten taarten verschillende tinten donkerder dan de goudkleurige schoonheid gebakken in een Amerikaanse pan. Zelfs de heavy-duty Calphalon-pan, die qua vorm en gewicht bijna identiek is aan de VS, bleek een cake die gewoon een haar te donker was, dankzij een donkerdere antiaanbaklaag. Calphalon rechthoekige cakevorm met antiaanbaklaag is speciaal ontworpen voor het bakken van enkellaagse cakes.

Als je van meerlaagse cake houdt, is Chicago Metallic Professional Round Cake Pan de beste cakevorm voor jou. In het bijzonder heeft Wilton Performance Pans Aluminium Square Cake Pan een diepte van 2 inch waarmee je een meerlaagse cake kunt maken. Ontworpen met hoogwaardig aluminium materiaal dat geschikt is om te bakken, helpt Wilton Performance Pans Aluminium Square Cake Pan je cake gelijkmatig en grondig te bakken. De VS beweert ook dat de textuur de pan steviger maakt, maar dat weten we alleen na langdurige tests.

Niet alleen zal de extra diepte elke cake ten goede komen (meer daarover hieronder), het maakt de pan veelzijdiger, zodat hij in een breder scala aan recepten kan worden gebruikt en de plaats inneemt van veel speciale pannen. Als aangewezen dessertmaker voor mijn familiebijeenkomsten heeft mijn passie voor mooie taarten me geleid op een zoektocht naar een duurzame, veilig te gebruiken en opslagvriendelijke taartvorm. Bovendien kromp de gebakken cakes in beide pannen bijna een volledige centimeter terug, wat wijst op overkoken waarschijnlijk vanwege de donkere kleur van de pannen. Over het algemeen wil je siliconen cakepannen vermijden omdat ze ook geen warmte vasthouden en hun zachte zijkanten een cake kunnen beschadigen, vooral als deze nog warm en kwetsbaar is.

Dit bedrijf brengt ook regelmatig verschillende Bundt-pannen uit, variërend van eenvoudige sculpturale vormen tot meer ingewikkelde architectonisch geïnspireerde silhouetten. Bakexperts gebruiken dit soort taartpannen vaak bij bakwedstrijden of vieringen om de ruimte er unieker uit te laten zien. Nu ik niet bak voor de kost, doe ik het nog steeds graag in mijn vrije tijd en zal ik elk excuus gebruiken om een mooie laagcake te bakken. Taartstroken, dit zijn stoffen banden die in water kunnen worden gedrenkt en om de pan kunnen worden gewikkeld om isolatie te bieden, kunnen helpen, maar voor de kosten en het gedoe investeer ik liever in betere pannen dan tijd en geld in een noodoplossing te zinken.

Bovendien zijn voor rechthoekige, vierkante en ronde cakevormen de andere basisvormen van de cakevorm ook verkrijgbaar als de langwerpige cakevorm, gevormde cakevorm als een eenvoudige hartvorm, bloemvorm, veelhoekige vorm met verschillende maten. Nog indrukwekkender, Fat Daddio's Round Cheesecake Pan past op een verscheidenheid aan snelkookpannen en friteuses.