Wat is de meest voorkomende vierkante taartvorm?

Typisch 8- of 9-inch vierkanten, hoewel ik denk dat het grotere formaat veelzijdiger is (en toch bezit ik beide, oh, en ook een 7-inch). Nogmaals, zoek naar metalen pannen met rechthoekige hoeken (afgerond maakt het moeilijker om voedsel uit de pan te halen, vooral als je het niet bekleden).

Wat is de meest voorkomende vierkante taartvorm?

Typisch 8- of 9-inch vierkanten, hoewel ik denk dat het grotere formaat veelzijdiger is (en toch bezit ik beide, oh, en ook een 7-inch). Nogmaals, zoek naar metalen pannen met rechthoekige hoeken (afgerond maakt het moeilijker om voedsel uit de pan te halen, vooral als je het niet bekleden). Hier is een diepgaande blik op veelgebruikte cakepangroottes %26 conversies, en hoe u recepten kunt aanpassen of vervangingen kunt maken op basis van de pangroottes die u hebt. De volgende keer dat je een vraag hebt over taartpangroottes %26 conversies, hoop ik dat je je antwoord in dit bericht vindt, zodat je met vertrouwen de benodigde aanpassingen kunt aanbrengen.

Ik heb een prachtig drielaags citroentaartrecept (voor drie rondes van acht inch) dat ik wil maken in twee ronde pannen van negen inch. Wat moet ik doen? Ik neem aan dat ze langer zouden bakken, maar zou het moeten werken? Stel dat je maar een ronde cakevorm van acht inch hebt en een recept vraagt om een ronde cakevorm van negen inch. Meet het volume van de pannen die je bij de hand hebt door ze te vullen met water (gemeten in een vloeistofmaatbeker) om te vergelijken hoeveel ze bevatten. Gebruik vervolgens verhoudingsgewijs minder beslag bij het bakken met een kleinere pan dan een recept vereist.

Als algemene vuistregel moeten cakevormen tweederde van de weg met beslag worden gevuld. Tot overmaat van ramp is een deel van de wiskunde niet zo duidelijk als je je realiseert dat, voor sommige soorten cakepannen, de zijkanten van pannen niet verticaal zijn, maar eerder schuin, wat betekent dat je ronde cakevorm eigenlijk een afgeknotte kegel is, die wordt geleverd met een andere formule voor het berekenen van volume dan het volume van een cilinder. Een goede cakevorm, ongeacht de vorm, moet stevig zijn en bestand zijn tegen deuken of kromtrekken, anders loop je het risico te eindigen met een misvormde bundt of een scheve laagcake. De ene was om een barkoekje op basis van zandbrood te maken met een haverstreusel, de andere was een koffiecake.

Dus zou een recept met drie pannen van 9 inch werken? Ik zou dat beslag verdelen in de twee pannen van 10 inch? Net als de ronde USA Pan, een gele cake gebakken tot een zelfs goudbruin en kwam er moeiteloos uit toen hij klaar was. Vierkant of rond is bijvoorbeeld ook de juiste keuze als je een pan met dicht verpakte kaneelbroodjes of dinerbroodjes of zelfs een pannenpizza wilt bakken. Om het volume van de pan te bepalen (hoeveel beslag het zal bevatten), giet je vooraf afgemeten water bij de beker totdat de pan tot de rand gevuld is. Gebruik het volgende gedeelte om te bepalen welke bakpannen kunnen worden vervangen door andere op basis van hun volledige volume.