Welk type pan is het beste om een cake te bakken?

Koolstofstaal is een nietje in veel restaurantkeukens en wordt geperst uit ruw, zwaar staal, waardoor het een sterkere, duurzamere optie is dan aluminium. Bakpannen van koolstofstaal zijn ideaal voor stoofschotels, cakes, brood, taarten en andere desserts.

Welk type pan is het beste om een cake te bakken?

Koolstofstaal is een nietje in veel restaurantkeukens en wordt geperst uit ruw, zwaar staal, waardoor het een sterkere, duurzamere optie is dan aluminium. Bakpannen van koolstofstaal zijn ideaal voor stoofschotels, cakes, brood, taarten en andere desserts. Om koolstofstalen pannen te onderhouden, schrobt u het interieur met warm water en een borstel met zachte haren; vermijd het gebruik van zeep. Het is belangrijk op te merken dat pannen van koolstofstaal regelmatig kruiden en onderhoud vereisen.

Over het algemeen zijn de meeste metalen bakpannen gemaakt van aluminium. Aluminium is duurzaam en geleidt de warmte goed en gelijkmatig, waardoor het een uitstekende keuze is voor bakpannen. Hoewel we misschien van het bakvormen houden en koesteren dat van oma aan ons is doorgegeven, is het belangrijk om praktisch na te denken over je bakmaterialen en hoe ze de resulterende gebakken goederen zullen beïnvloeden. Zoiets eenvoudigs als het gebruik van een glazen schaal versus een aluminium pan kan de uitkomst van je cake volledig veranderen.

Verloren in de technische details? Geen zorgen, we hebben al het nodige onderzoek voor je gedaan. We behandelen alles, van het materiaal tot de vorm van je bakpannen, en helpen je jezelf klaar te maken voor succes in de keuken. Als je je bakpannen specifiek gebruikt om te bakken, kies dan voor een set van 2 Wilson's cakepannen met antiaanbaklaag. Als je op zoek bent naar een multifunctioneel gereedschap, ga dan voor een set klassieke aluminium plaatpannen van Nordic Ware.

Een andere funky gat-in-the-center pan die je misschien herkent, is een buispan, het onderscheid is dat de zijkanten van een buispan glad zijn. Deze pan is gemaakt van aluminium (hier geen antiaanbaklaag) en wordt gebruikt om licht-als-een-wolk engelenvoedselcake te bakken. We geven de voorkeur aan een buispan met voeten, wat handig is als de cake ondersteboven afkoelt. En zoals Rose Levy Beranbaum en Tish Boyle allebei opmerkten, hebben cakes gebakken in siliconen de neiging helemaal niet bruin te worden aan de buitenkant.

De zijkanten van de pan zijn schuin, waardoor de ene pan in een andere kan rusten, een functie die het nogal lastig kan maken om de zijkanten van een laagcake te bevriezen. Popovers, Yorkshire puddingen en Nederlandse recepten voor babypannenkoekjes vertellen je dat je de oven moet voorverwarmen met de pan erin, omdat deze recepten in een hete pan gebakken moeten worden. Het produceerde een gelijkmatig gebakken cake met heel weinig koepel, die gemakkelijk werd vrijgegeven en de perfecte textuur had. Maar wat als je nog niet klaar bent om te investeren in een nieuwe set pannen? Of wat als je gehecht bent aan degene die je hebt? Als u weet hoe elk type zich zal gedragen, kunt u recepten aanpassen aan uw specifieke omstandigheden, waardoor betere resultaten met uw taarten thuis worden gegarandeerd.

Hoewel ze vooral bekend staan als cakepannen, zijn ronde pannen veelzijdig genoeg om in een mum van tijd een verscheidenheid aan gebakken goederen te maken, van brownies tot cheesecakes. Gealuminiseerd staal - Deze pannen profiteren van de sterkte van staal en maken pannen die stevig zijn en bestand zijn tegen deuken en krassen. Als je af en toe een bakker bent en op zoek bent naar een set pannen die goedkoop zijn en de klus klaren, kun je geen beter koopje vinden dan de Amazon Basics Nonstick Rounds. De ongecoate pannen waren ook niet krasbestendig, maar het mag de levensduur van de pan niet beïnvloeden of ervoor zorgen dat cakes meer blijven plakken.

Net als glas is keramiek een slechte warmtegeleider, maar een geweldige isolator, wat betekent dat het niet goed is in het overbrengen van warmte naar gebakken goederen, maar de pan is geweldig in het vasthouden van de warmte, dus handig als je het gerecht warm wilt serveren. Het maakt ook vierkante en rechthoekige pannen in tal van andere maten, die geweldig zijn om te spelen met gelaagde taarten. Glazen pannen zijn ook vatbaar voor barsten en breken, omdat ze moeite hebben om zich aan te passen aan temperatuurveranderingen. Zelfs als je een bakker van het type uit de doos bent, kan een hoogwaardige pan helpen om je brownies fudgy en je gele cakelagen intact te houden.

Met een wankel recept en beslag dat te dik is, creëren nestpannen nog ernstiger koepel bovenop. Dit merk je vooral bij taarten, die langer duren om op de bodem bruin te worden als je ze in een glazen taartbord bakt. En de Cuisinart Easy Grip 9-inch vierkante bakvorm, aanbevolen door Tish Boyle, heeft dezelfde donkere kanten die een ronde cake overbruin maken, en komt ook niet in een 8-inch formaat. .