Wat is het beste type pan voor het bakken van taarten?

Na enkele uren onderzoek en twee rondes bakken in acht verschillende cakevormen, denken we dat de USA Pan Aluminized Steel 9x2 Inch Round Layer Cake Pan de beste keuze is voor elke bakker. Het geeft moeiteloos taarten vrij, en het blijken lagen gele cake te zijn die gelijkmatig bruin zijn tot precies de juiste gouden tint.

Wat is het beste type pan voor het bakken van taarten?

Na enkele uren onderzoek en twee rondes bakken in acht verschillende cakevormen, denken we dat de USA Pan Aluminized Steel 9x2 Inch Round Layer Cake Pan de beste keuze is voor elke bakker. Het geeft moeiteloos taarten vrij, en het blijken lagen gele cake te zijn die gelijkmatig bruin zijn tot precies de juiste gouden tint. Koolstofstaal is een nietje in veel restaurantkeukens en wordt geperst uit ruw, zwaar staal, waardoor het een sterkere, duurzamere optie is dan aluminium. Bakpannen van koolstofstaal zijn ideaal voor stoofschotels, cakes, brood, taarten en andere desserts.

Om koolstofstalen pannen te behouden, schrobt u het interieur met warm water en een borstel met zachte haren; vermijd het gebruik van zeep. Het is belangrijk op te merken dat pannen van koolstofstaal regelmatig kruiden en onderhoud vereisen. Onze topkeuze is de geanodiseerde aluminium ronde cakepan Celebration Set van Fat Daddio dankzij de onverslaanbare combinatie van geweldige kwaliteit, prestaties en betaalbaarheid. Als u wilt investeren in een cakevorm van commerciële kwaliteit die wordt geleverd met levenslange garantie, raden we ook de USA Pan Bakeware Round Cake Pan ten zeerste aan.

Meer dan tien jaar geleden waren geïsoleerde metalen pannen behoorlijk populair, gemaakt van twee metalen platen met daartussen een luchtspleet. De pan, die is gemaakt van staal en heeft een antiaanbaklaag, zorgt voor zowel eenvoudige release als snelle reiniging van twee dingen waar je dankbaar voor zult zijn als je een lange takenlijst hebt om aan te pakken ter voorbereiding op het feest. Als je te veel beslag in een cakevorm giet, loop je het risico dat de cake tijdens het bakken uit de pan stroomt, wat leidt tot een puinhoop in je oven die niet leuk is om op te ruimen. Oudere pannen kunnen van ijzer zijn gemaakt en het metaal kan roesten wanneer het in contact komt met water en lucht.

Om te beginnen zijn de ruggen op de bodem van deze pan niet alleen voor esthetiek, ze helpen zelfs om de luchtcirculatie en zelfs warmteverdeling te vergemakkelijken. Zonder voldoende room zal het gebruik van een te grote pan het volume van de cake nog verder verminderen, waardoor deze plat en gummy wordt. Of je nu de voorkeur geeft aan een cakevorm met antiaanbaklaag, een ronde cakevorm of zelfs een siliconen cakevorm, de beste voor je keuken is degene die een perfect gelijkmatige bak creëert, de vorm van de cake behoudt en het opruimen een fluitje van een cent maakt. Met dat in gedachten (en voordat mijn met cake beladen kookboek aan je deur wordt afgeleverd), wilde ik een gids opstellen voor enkele van de meest voorkomende soorten taartpannen.

Een inconsistent bakken kan tot een aantal problemen leiden, waaronder een bleke cake of een cake die in het midden instort. Versterkte opgerolde randen voorkomen dat de pan kromtrekt en het duurzame antiaanbakoppervlak helpt je taarten gemakkelijk los te laten. Het selecteren van de juiste cakevorm is net zo essentieel als het gebruik van het juiste type bloem voor het bereiken van een ideale gebakken goede consistentie, smaak en uiterlijk. Ze zijn duurder en minder veelzijdig dan mijn favoriete pan, maar ik erken dat voor sommige mensen niets tegen antiaanbaklaag kan zijn.

Als je op zoek bent naar een nieuwe cakevorm of twee, zijn hier enkele van de beste om je op weg te helpen. Bovendien beweren veel pannen nu bestand te zijn tegen kromtrekken, waardoor je taarten er niet alleen professioneel uitzien, maar ook bijdragen aan hun levensduur. Donkerder gekleurde pannen absorberen en verspreiden de warmte sneller en bevorderen het bruinen, dus ze zijn ideaal om te gebruiken wanneer knapperigheid gewenst is, zoals voor pizza's en maïsbrood. Volgens de instructies op de doos heb ik de oven ingesteld op 350 graden F voor glanzende metalen pannen en 325 graden F voor antiaanbakpannen.