Welke taartpannen gebruiken professionele bakkers?

Cakepannen kunnen de textuur, kleur beïnvloeden en of je lagen er prachtig intact-of gebroken uitkomen. Van ongecoat tot antiaanbaklaag, bekijk onze topkeuzes voor pannen die presteren.

Welke taartpannen gebruiken professionele bakkers?

Cakepannen kunnen de textuur, kleur beïnvloeden en of je lagen er prachtig intact-of gebroken uitkomen. Van ongecoat tot antiaanbaklaag, bekijk onze topkeuzes voor pannen die presteren. Samen zorgen deze functies voor gelijkmatig bakken en gemakkelijk verwijderen, zodat je vol vertrouwen een prachtig ontworpen naakte cake kunt serveren. Draai vervolgens je cake voorzichtig om (met je hand of een bord om hem op te vangen) en zet hem op een rooster om de koeling volledig te voltooien.

De ingesloten lucht verlaagt de temperatuur van de pan waar deze in contact komt met een cakebeslag erin. Op dezelfde manier, als je recept is ontwikkeld voor en suggereert om in een donkerdere pan te bakken, dan moet je, als je een lichtere kleurpan wilt gebruiken, de oventemperatuur met 25 ºF verhogen. Hoewel vierkante pannen een populairdere optie zijn voor het maken van brownies, kunnen ze ook werken om een gelaagde cake te maken die niet rond is. De duurzame constructie van de pan is ook bestand tegen kromtrekken, wat bijdraagt aan de levensduur van de cakevorm.

Ik zocht naar gelijkmatige bruining aan alle kanten van de cake, zonder overmatig krimpen of droge, te gaar plekken. Toen ik opgroeide als dochter van een bakker, ontwikkelde ik van jongs af aan een liefde voor taarten, cupcakes en alles wat zoet is. Deze pan levert een cake die visueel aantrekkelijk is en het wervelontwerp maakt een elegant stuk, of je het nu bevriest of niet. Als je weinig opslagruimte hebt of gewoon een minimale hoeveelheid bakapparatuur wilt behouden, zijn er een paar stukken waarvan professionele bakkers zeggen dat je ze moet bezitten.

Buiten het rijk van laagcake, zoals hierboven vermeld, zijn deze diepe pannen fantastisch voor het maken van gevormde en gelaagde desserts, en kunnen ze, met een perkamentvoering, ook de plaats innemen van springvormpannen voor cheesecakes met diepe schaal. De cake kwam gemakkelijk uit de pan, hoewel hij een licht boterresidu achterliet zoals alle pannen met antiaanbaklaag die ik heb getest. Met dat in gedachten (en voordat mijn met cake beladen kookboek aan je deur wordt afgeleverd), wilde ik een gids opstellen voor enkele van de meest voorkomende soorten taartpannen. Deze KitchenAid-pan heeft verlengde handgrepen waardoor het draaien van de pan in de oven ongelooflijk gemakkelijk was, en ik hoefde me geen zorgen te maken dat ik per ongeluk een wanten vinger in het cakebeslag stak bij het verplaatsen van de pan.

Geïsoleerde pannen lijken dikker, hoewel ze zijn gemaakt van twee dunne metalen platen vanwege de opening tussen de lagen. Als dit het soort pan is waar je aan vastzit, kunnen problemen worden verzacht door een lege velpan op het onderste rek van je oven te plaatsen om de hitte te verspreiden.